Noua tendință în legumicultură - Revista Ferma
3 minute de citit

Noua tendință în legumicultură

Noua tendință în legumicultură - Amalgerol Essence6_bUn astfel de produs – răspuns la cerințele actuale – este biostimulatorul Amalgerol Essence®, cu un conținut ridicat de carbon organic, aminoacizi, antioxidanți, fitohormoni, alginat, extract de ierburi alpine, precum și azot și potasiu de natură organică.

Complexitatea acestui produs îl face extrem de util și în culturile convenționale pentru multe specii de legume, mai ales că joacă și rol de adjuvant: aplicat împreună cu produsele de protecție a plantelor, potențează efectul acestora și reduce riscul de apariție a fitotoxicității în cultură. 

 

BENEFICIILE TRATAMENTULUI CU AMALGEROL ESSENCE®


  • Intensifică activitatea microbiană din sol, drept urmare, cantitatea de nutrienți asimilați de către plante crește semnificativ (de 10-15 ori). Micorizele (simbioza dintre rădăcinile plantei și fungii benefici din sol) acționează ca o veritabilă pompă de apă în favoarea plantei-gazdă. Substanțele eliminate de micoriză conduc la solubilizarea anumitor elemente minerale, cum ar fi azot, potasiu, fosfor, zinc, cupru, care devin disponibile pentru plante. 
  • Noua tendință în legumicultură - Amalgerol Essence3_bAccelerează dezvoltarea rădăcinilor, în consecință, plantele au acces la un volum mai mare de apă și nutrienți. 
  • Acționează benefic asupra solului (decompactare, retenție crescută de apă), care devine mai afânat, mai ușor de lucrat și propice pentru culturi. În plus, susține procesul de descompunere a resturilor vegetale, îmbunătățind conținutul humusului. 
  • Noua tendință în legumicultură - Amalgerol Essence4_bÎntărește sistemul imunitar al plantelor și determină recuperarea accelerată după perioade de stres, cum ar fi seceta, temperaturile scăzute, grindina și înghețul târziu, dar și stresul chimic sau biotic. Aplicarea produsului face ca plantele să recupereze acest dezavantaj, datorită antioxidanților, aminoacizilor și fitohormonilor conținuți, care neutralizează stresul (biotic sau abiotic) prin oprirea deteriorării celulelor. Aminoacizii accelerează regenerarea rapidă a țesutului celular al plantelor afectate (de exemplu, în urma grindinei), iar plantele își pot direcționa energia pentru dezvoltare. 
  • Reprezintă sursă organică de azot (N) și potasiu (K), datorită cărora culturile sunt mai sănătoase și se dezvoltă foarte bine chiar și în condiții mai dificile (secetă). Cele două elemente sunt foarte importante pentru metabolismul proteinelor și vigoarea tinerelor plante, fiind foarte ușor de absorbit de către frunze. Din acest motiv, este utilă aplicarea foliară a Amalgerol Essence® la răsaduri în stadiile de cotiledon și 2-3 frunze adevărate. 
  • Induce o dezvoltare mai bună a producției cantitative și calitative prin diminuarea stresului și eficientizarea aprovizionării cu nutrienți. 

Noua tendință în legumicultură - Amalgerol Essence2_b
RECOMANDĂRI DE APLICARE

La majoritatea speciilor de legume, se recomandă tratamentul cu Amalgerol Essence® prin pulverizare, în doză de 2-3 l/ha, începând cu ziua a 14-a după plantare/germinare, cu repetare la intervale de 10-14 zile.

În foto puteți observa rezultatele tratamentului cu AMALGEROL ESSENCE® în ferme legumicole din România. 

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

un articol realizat de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →