Noile semănători MTR - Revista Ferma
5 minute de citit

Noile semănători MTR

mt111 m Noile semănători MTR

Semănătoarea pneumatică MTR cu cadru fix este o mașină polivalentă, indicată pentru orice tip de sămânță, dar mai ales pentru semănatul plantelor prășitoare (porumb, floarea-soarelui, sfeclă de zahăr și soia). 

 

Semănat de precizie și unifom 

Seria de semănători de precizie MTR se bazează pe noua secție de semănat MTR, care este realizată la un nivel foarte ridicat din punct de vedere tehnic și tehnologic. Aceasta înlocuiește secția MT și aduce modificări importante care răspund standardelor internaționale privind calitatea în domeniu. Precizia de semănat este garantată prin dotarea cu sistemul pneumatic al exhaustorului, conceput de Maschio Gaspardo.

Semănătoarea este dotată cu secții de semănat MTR, care la rândul lor sunt prevăzute cu un brăzdar, fie cu disc dublu, fie cu patină, pentru tăierea solului și deschiderea rigolei. Realizeză un semănat uniform pe orice tip de teren, pe cele bine prelucrate, pe cele care nu au fost nivelate, pe cele neprelucrate și cu resturi vegetale în exces, dar și acolo unde s-a aplicat tehnica minimei prelucrări a solului.

Secția MTR este dotată și cu o pereche de roți laterale pentru controlul adâncimii de semănat. Presiunea secției pe sol este mai mare mare față de alte semănători. 

Secția MTR poate fi echipată cu sistemele ARM-Strong și AIR-Spring. ARM-Strong constă dintr-un paralelogram deformabil, care garantează o adâncime constantă pe terenurile neregulate, precum și stabilitate la viteze mari de lucru. Arm-Strong mai dispune și de un arc de încărcare reglabil. Reglarea adâncimii de semănat (de la 1 la 12 cm) se face cu ajutorul unei manivele. Secția MTR este dotată și cu o pereche de roți laterale, pentru controlul adâncimii de semănat. Fertilizarea se face prin intermediul unui brăzdar dublu disc.

 

Până la 12 rânduri de lucru

Seria MTR cuprinde mai multe variante, pornind de la 4 rânduri și mergând până la 12 rânduri (variantele pe 4, 5, 6, 7, 8 și 12 rânduri). Secția MTR este dotată cu discuri cu orificii, confecționate din inox, cu diametru diferit în funcție de dimensiunea semințelor, pentru ca acestea să nu pătrundă în orificii, ci să fie distribuite în rigola realizată de brăzdar. Semănătoarea va fi dotată, la livrare, cu o singură serie de discuri. La cerere, se oferă discuri pentru diferite tipuri de semințe (porumb, fasole, floarea soarelui, sfeclă, sorg, pepene galben, dovlecel, soia, fasole verde, mazăre, roșii, spanac, ridichi etc).

Semănătoarea MTR este realizată în mai multe variante, și anume: MTR cu șasiu de bază, secție de semănat, fertilizator-microgranulator și brăzdar patină; MTR cu șasiu de bază, secție de semănat, fertilizator și brăzdar dublu disc; MTR cu șasiu de bază, secție de semănat, fertilizator-microgranulator și brăzdar dublu disc.

Secția de semănat a semănătorii MTR are o protecție specială a rulmentului discului, ceea ce-i asigură o durată de viață mult mai mare. Garnitura Super Seal garantează o bună funcționare chiar și în condiții dificile de lucru și în lipsa lubrifierii. Distanța între rânduri este de 45, 60 sau 75 cm iar viteza de lucru recomandată este de 6-8 km/h.

Semănătoarea este dotată și cu organe active de tip scormonitori, montate în dreptul roților din spate pentru a uniformiza urmele lăsate de roțile tractorului. Se mai pot monta diferite modele de echipamente electronice pentru controlul însămânțării și detectarea suprafeței însămânțate (ha).

Buncărele de semințe sunt de 36 l, dar opțional se pot monta și buncăre de 60 l. Maschio oferă și varianta cu buncăr în fața tractorului, transportul semințelor către buncărele mici de la semănătoare în spate făcându-se prin intermediul unor furtune.

Prinderea la tractor se face printr-un sistem în 3 puncte, prin intermediul a doi tiranți laterali și unul central, de categoria a doua, iar marcatoarele de urmă sunt acționate hidraulic de la sistemul hidraulic al tractorului prin intermediul unor cilindri hidraulici. Reglajele se fac tot hidraulic. Acționarea semănătorii se face de la priza de putere a tractorului prin intermediul unui arbore cardanic tip 1″ 3/8 Z6-Z6 (lungime 700 mm).

 

 

NOI DOTĂRI: BUNCĂRE PENTRU ÎNGRĂȘĂMINTE

Varianta MTR pe 6 rânduri este acum disponibilă și cu un bazin de fertilizare Big Bag de 1000 litri, iar cea pe 8 rânduri poate fi echipată cu două bazine de 950 litri. Buncărele de îngrășăminte pot fi echipate cu un sistem Speedy Set, care permite reglarea dozatoarelor volumetrice Minimax printr-o simplă comandă.


 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 22(161) 15-31 decembrie 2015

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →