MUSCĂ: Plafonarea preţurilor nu este soluţia! - Revista Ferma
2 minute de citit

MUSCĂ: Plafonarea preţurilor nu este soluţia!

Dimitrie Musca MUSCĂ: Plafonarea preţurilor nu este soluţia!Invitat să participe în calitate de speaker la conferinţa regională „Fermierii noştri”, organizată de BORO Communication la Timişoara, Dimitrie Muscă a criticat în termeni foarte duri politicile autorităţilor privind controlul inflaţiei.

„Cu această plafonare a preţurilor, guvernul nu face altceva decât să caute nod în papură. În momentul în care plafonezi preţurile eu nu mai am pentru ce să lucrez. Dacă nu câştig, ce să fac, acte de caritate? Eu am o responsabilitate faţă de proprietarii terenurilor pe care le lucrez. Nu-mi permit asta! Până şi ungurii au încercat acest lucru şi au renunţat pentru că nu funcţionează”, a declarat directorul Combinatului Agroindustrial Curtici.

Incompetenţa autorităţilor

Acesta a vorbit şi despre „fenomenul Ucraina”, care în opinia sa a făcut cel mai mult rău agriculturii din România. „Am fost singurii care am decis să nu impunem TVA la mărfurile care vin din afara Uniunii Europene. Cheltuielile pe hectar în Ucraina sunt la jumătate faţă de noi, orice am face. Nu este normal aşa. Trebuie să fim şi naţionalişti, trebuie să fim şi patrioţi. Uitaţi ce au făcut francezii, chiar şi polonezii, care s-au dus inclusiv cu ministrul agriculturii şi au blocat vămile pentru a nu mai intra camioanele din Ucraina”, a exclamat fermierul arădean.

O singură şansă – asocierea!

Nu în ultimul rând, el a făcut apel la micii producători, cărora le-a recomandat să se asocieze. „Este bine să ne facem magazine proprii. Dacă un fermier produce lapte, altul produce carne sau salam şi unul produce ceapă, ar fi bine ca aceştia să se unească şi să îşi valorifice producţia împreună, în magazine de proximitate”, a indicat Dimitrie Muscă, care la rândul are său o afacere integrată, cu producţie de carne, abator şi puncte de desfacere în judeţele Arad, Timiş şi Bihor.

Fermierii Nostri MUSCĂ: Plafonarea preţurilor nu este soluţia!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →