Pe platforma experimentală organizată de Asociaţia Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice ”Grânarii. Dă-te pe brazdă” ACCPT Iaşi, APPR, SC Panifcom SRL şi SCDCB Dancu, la ”Ziua grâului” 2021 Iaşi, ediţia a II-a, grâul a fost recoltat cu o întârziere de aproximativ două săptămâni, până pe 29-30 iulie, din cauza precipitaţiilor din perioada lucrării. Producţiile au avut umidităţi de 11,3-13,9%, faţă de STAS-ul de 14,5%.
Momentul adevărului la proba cântarului
Producţiile de grâu, ca nivel al cantităţii recoltate aduse la stas, au variat între minimul de 4666 kg/ha (umiditate 12,8% şi masa hectolitrică 75,9) – producătorul având în testare trei soiuri de grâu şi obţinând un maxim de 7162 kg/ha (umiditate 12,4 şi masa hectolitrică 71,3) şi maximul de 9780 kg/ha (umiditate 11,6% şi masa hectolitrică 76,4) – producătorul având în testare cinci soiuri de grâu şi obţinând un minim de 6826 kg/ha (umiditate 11,5 şi masa hectolitrică 72,9).
CITEŞTE ARTICOLUL INTEGRAL în REVISTA FERMA, ediţia 1-14 septembrie!
CUMPĂRĂ REVISTA ÎN FORMAT ELECTRONIC DE AICI!
Click AICI şi află ce tehnologie li s-a aplicat celor 32 de soiuri cultivate pe terenurile SCDA Podu Iloaiei, jud. Iaşi!
un articol de
PETRONELA COTEA MIHAI
redactor Radio România Iaşi