MEWI la Ziua Câmpului. Când chiar ai ceva de arătat! - Revista Ferma
6 minute de citit

MEWI la Ziua Câmpului. Când chiar ai ceva de arătat!

Foto 1 Screenshot 2024 05 21 010428 MEWI la Ziua Câmpului. Când chiar ai ceva de arătat!Prezență constantă la ”Ziua Câmpului Merpano” din județul Timiș, firma MEWI a participat și la cea de-a patra ediție, desfășurată în 17 Mai, ca partener principal al evenimentului de la Săcălaz.

În premieră la ”Ziua Câmpului Merpano” au fost organizate demonstrații cu tractoare și utilaje agricole în condiții de lucru, pentru care MEWI a avut exclusivitate.

3 ATELIERE PENTRU DEMONSTRAȚIILE DIN CÂMP

”Am pregătit trei ateliere, cum le spunem noi, care au constat în demonstrații cu un tractor plus utilaj, acoperind practic toate lucrările, de la prelucrarea terenului la semănat și apoi erbicidat.

Am avut două intervenții în demo, fermierii prezenți dorind să vadă mașinile și lucrările efectuate și, chiar dacă vremea nu a ținut cu noi, rafalele de vânt fiind foarte puternice și solul tare, s-a putut observa o prelucrare cu rezultat bun. Pentru echipa Mewi nu este o surpriză, suntem obișnuiți cu astfel de rezultate, pentru că știm ce pot face utilajele pe care le comercializăm și brandurile pe care le reprezentăm”, a spus Florin Vălușescu, Manager regional MEWI.

ATELIERUL 1 Primul agregat care a intrat la lucru a fost format din tractorul Fendt model 942 Vario, de 400 CP, cu un disc scurt Horsch Joker 7 RT Plus, de 7 metri. Prelucrarea s-a făcut într-o parcelă dezmiriștită, care a fost cosită anterior demonstrației.

ATELIERUL 2 Al doilea tractor care a intrat în ”scenă” a fost Valtra T 235, de 235 CP, care a lucrat cu o semănătoare de plante prășitoare Horsch Maestro 8 CX, 70 cm distanța între rânduri.

”Specificăm că este un sistem inovator, de semănat prin suprapresiune, respectiv bobul ajunge în pământ printr-un alt flux de aer. Avem un flux de aer care aduce sămânța pe discul de semănat iar de acolo este preluat de alt flux și trimis către sol. Vorbim de o mașină cu productivitate ridicată, care seamănă într-un plan perfect, cu viteză mare de lucru. În urma unor teste făcute anul acesta am avut rezultate foarte bune”, explică reprezentantul MEWI.

ATELIERUL 3 Respectând ordinea lucrărilor, cel de-al 3-lea atelier a fost format din tractor Fendt 314, 145 CP, care a lucrat cu un aparat de erbicidat tractat de la firma Horsch Leeb, modelul 4AX.

”Este cel mai simplu aparat de erbicidat tractat, dar foarte eficient, având lățimea maximă de lucru/lance de 30 de metri, respectiv 27, 24, 21 și 18 m, în funcție de solicitarea de aplicație a fermierului. Bazinul are 3800 de litri iar mașina este dotată cu sistem de autoghidare, Section control, se poate lucra și în rată variabilă. Sunt multe opțiuni din care fermierii pot alege, în funcție de necesitățile fiecăruia”, a precizat Florin Vălușescu.

Foto 3 Screenshot 2024 05 21 010142 MEWI la Ziua Câmpului. Când chiar ai ceva de arătat!

PORTOFOLIU COMPLET ȘI DIVERS

Oferta de tractoare și utilaje ale firmei MEWI se adresează oricărui tip de fermă, indiferent de dimensiunea exploatației: de la cele mici, până la medii, mari și foarte mari.

”Portofoliul nostru de tractoare Fendt și Valtra ne permite să ne adresăm tuturor, la fel și utilajele din spatele tractoarelor, combinele de recoltat. Avem toată gama, inclusiv utilajele și echipamentele specializate pentru pomicultură, viticultură și zootehnie.

Și aici, la Ziua Câmpului, ne-am prezentat cu o gamă diversificată, mizând și pe colaborarea de durată cu firma Merpano, inclusiv pe partea de agricultură, care ne-a permis să expunem o parte din mașinile pe care le-au achiziționat de la noi”, a afirmat Managerul regional MEWI.

PERFORMANȚA CERE INVESTIȚII!

Indiferent de vreme și de vremuri, de fluctuațiile de prețuri și instabilitatea piețelor, fermierii cu state vechi în agricultură și cu ani de experiență în spate știu că performanța în câmp nu se obține fără utilaje performante.

”Interesul fermierilor este deschis către investițiile în tehnică agricolă, altfel nu am vinde. Da, anii sunt diferiți, anul trecut a fost unul de excepție ca producții, însă 2024 este un an greu, în care fermierii au fruntea încrețită, cum se spune, și sunt precauți. Însă fermierii caută oportunități, investesc eficient pentru a-și asigura continuitatea, chiar dacă poate trebuie să depunem eforturi mult mai mari pentru a avea rezultate apropiate de așteptări”, este de părere Florin Vălușescu.

CUM ASIGURĂM ECHILIBRUL ÎN ANII DIFICILI PENTRU AGRICULTURĂ?

Reprezentantul MEWI explică: ”Echilibrul presupune existența și implicarea concomitentă a mai multor factori: de la suportul autorităților și timpul în care se acordă ajutoarele financiare, la precipitații, efectuarea în bune condiții a lucrărilor agricole, costuri, vânzare, investiții, înființarea noilor culturi iar diferențele către plus sau minus să fie foarte mici.

Dacă luăm în considerare anii 2022 și 2024, diferențele sunt enorme! Noi, ca dealer de mașini și utilaje agricole, suntem direct interesați și sperăm într-o reglementare care să aducă un minim de confort economic fermierilor și să ne reîntoarcem la parteneriatele liniștite cu care ne-am obișnuit”.

Florin Vălușescu, Manager regional MEWI
Florin Vălușescu, Manager regional MEWI

Aș vrea, în acest context, să subliniez importanța parteneriatului pe care îl avem cu Merpano și a participării noastre la Ziua Câmpului. Am fost prezenți la toate edițiile și cu siguranță vom fi prezenți și la evenimentele viitoare. Evoluția în organizare se vede de la an la an. – FLORIN VĂLUȘESCU, Manager regional MEWI

FORȚA DE MUNCĂ, SUPLINITĂ PRIN TEHNICĂ MODERNĂ

Managerul regional MEWI consideră că lipsa constantă a forței de muncă din agricultură este oarecum greu de înțeles, în condițiile în care, în ciuda provocărilor economice, activitatea în câmp se desfășoară într-un mediu curat, lipsit de poluarea zonelor urbane. Mai mult, tehnologiile actuale cu care sunt echipate mașinile agricole asigură confort sporit operatorilor și ușurință în executarea lucrărilor.

”În acest context, adaptarea agriculturii la tehnologiile conservative se face oarecum firesc iar noi, cei de la MEWI, suntem deja cu un pas înainte, anticipând orientarea fermierilor către mașini și utilaje performante, adaptate la suprafețele pe care le lucrează, cu un minim de personal”, explică Florin Vălușescu.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →