MECANICA CEAHLAU împlinește 100 de ani - Revista Ferma
5 minute de citit

MECANICA CEAHLAU împlinește 100 de ani

Mecanica Ceahlau 100 ani_b

Mecanica Ceahlău, singurul producător român de echipamente și utilaje agricole, aniversează anul acesta 100 de ani de existență.

 

1921 – anul în care istoria Mecanica Ceahlău începe

Istoria companiei începe în 1921, când industriașul Socrat Lalu a înființat firma cu 16 angajați și 3 strunguri. În numai 5 ani, compania avea peste 130 de angajați care reparau vagoane de călători, injectoare de locomotivă și făceau tucerie comercială. Producția mașinilor agricole a început în 1953 și a devenit treptat principalul obiect de activitate al companiei, echipamentele Mecanica Ceahlău fiind prezente, din acel moment, în ferme de pe tot teritoriul României, cât și în țări precum Rusia, Statele Unite, Ucraina, Ungaria, Slovenia, Bulgaria, R. Moldova, Polonia, Italia sau țări din Africa și Asia.

 

Prima semănătoare

În 1972 s-a realizat prima semănătoare (SPC 6), produs care a devenit etalon al companiei. Vânzările înregistrate au încurajat dezvoltarea gamei de semănători, care au devenit rapid recunoscute pentru fiabilitate și siguranța în lucru. Ulterior, s-au achiziționat licențe Kleine pentru semănători de mare precizie și Lemken pentru pluguri reversibile și compactoare, iar din 2006 compania este listată la Bursa de Valori București, având acționari majoritari SIF Moldova (73,30%) și New Carpathian Fund (20,2%). Portofoliul companiei a fost constant completat cu echipamente agricole pentru a putea oferi fermierilor toată gama de utilaje necesare unei ferme agricole și cele mai bune soluții pentru rezultate optime.

Mecanica Ceahlau 100 de ani (1)_b

 

Concept 100% românesc

Anul 2014 reprezintă un moment strategic în dezvoltarea companiei, astfel Mecanica Ceahlău intră într-un amplu proces de modernizare a fabricii, care impune investiții importante în reabilitarea și retehnologizarea în special a atelierelor de debitare laser, tratamente termice, sudură, vopsitorie și montaj, a proceselor și instrumentelor de lucru, totul dublat de procedee stricte de control al calității. Totodată, a fost extins portofoliul de produse, lansându-se astfel noua generație realizată în concept 100% românesc. De asemenea, se reînnoiesc certificările ISO (TUV), care atestă calitatea ce stă la baza modului de lucru în activitatea de producție desfășurată de către companie.

„Ne mândrim cu experiența de 100 de ani și cu preocuparea permanentă de modernizare a produselor din portofoliu, astfel încât să răspundem constant cerințelor agriculturii moderne din România și nu numai” – SORIN MOLEȘAG, CEO Mecanica Ceahlău

 

Ce reprezintă anul 2021 pentru Mecanica Ceahlău?

 

CEO-ul companiei, Sorin Moleșag, răspunde: “Reprezintă 100 de ani de activitate, 100 de ani de tradiție, 100 de ani de cercetare și inovare. La Mecanica Ceahlău realizăm toata gama de utilaje necesară tuturor categoriilor de fermieri. Utilajele sunt realizate în concept 100% românesc în fabrica de la Piatra Neamț”.

Din dorința de a completa portofoliul propriu și de a veni în ajutorul agricultorilor cu soluții complete, Mecanica Ceahlău a încheiat o serie de parteneriate cu companii de top, precum: CNH Industrial, un partener internațional cu tradiție și reputație în domeniul producției de tractoare, lider în tehnologie și utilaje de înaltă clasă de peste 70 de ani. Gama sa premium de tractoare STEYR produse în Austria asigură condiții excepționale de confort și înalta precizie, folosind inovații tehnologice testate și cu capacitați dovedite pentru a maximiza productivitatea operatorilor din agricultură, industria forestieră și sectoare municipale.

Alți parteneri sunt Bgroup, pentru gama de mașini de erbicidat Projet, încărcătoare frontale STOLL și Bellucci&Rossini pentru remorci agricole.

 

35 de produse proprii

 

Mecanica Ceahlău deține în prezent showroom-uri proprii în Timișoara, Iernut (jud. Mureș) și Piatra Neamț, urmând să mai deschidă și altele în următoarea perioadă, peste 35 de produse proprii în portofoliu, o rețea națională de parteneri, echipă de vânzări foarte bine pregatită și servicii post vânzare de calitate. Compania realizează în fabrica de la Piatra Neamț gama completă de utilaje pentru pregătirea patului germinativ (pluguri, scarificatoare ușoare și grele, grape cu discuri independente, combinatoare), semănat (semănători pentru plante prășitoare și pentru păioase), întreținere culturi (prășitori, mașini de împrăștiat îngrășăminte solide, mașini pentru stropit), greble, cositori și mașini de balotat.

 

Planurile Mecanica Ceahlău pentru următorii 100 de ani

“Ne dorim în continuare ca Mecanica Ceahlău să fie brandul românesc reprezentativ pentru toți fermierii din țară și depunem eforturi constante ca acest lucru să rămână neschimbat. Astfel, echipa noastră de cercetare și dezvoltare lucrează permanent la modernizarea produselor din portofoliu în așa fel încât să răspundem cerințelor agriculturii moderne din România, cât și de peste hotare. Mecanica Ceahlău reprezintă, atât în momentul de față, cât și peste 100 de ani, soluția completă și integrată pentru orice fermier”, declară reprezentanții companiei.

Logo Mecanica Ceahlau

 

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →