Maxagro aduce Nexat în România! - Revista Ferma
2 minute de citit

Maxagro aduce Nexat în România!

Nexat_recoltat-floare_bAdministrat de fraţii Zifceak, grupul Maxagro exploatează în prezent peste 10.000 de hectare în judeţul Timiş, cu activitate în domeniul creşterii vacilor de lapte şi în sectorul vegetal. Pentru a răspunde provocărilor actuale cu care se confruntă agricultura, mai ales cele legate de schimbările climatice şi lipsa predictibilităţii în ceea ce priveşte ferestrele de lucru, Ianco şi Iojic Zifceak au apelat la o soluţie integrată, oferită de sistemul NEXAT Widespan CTF.

Este vorba de o platformă mobilă pe care pot fi ataşate tot felul de implemente, astfel încât agregatul se poate transforma într-un utilaj de prelucrat solul, o semănătoare, o maşină de aplicat tratamente fito-sanitare sau chiar o combină de recoltat.

„Tehnologia pe care Nexat o propune este unică în felul său şi ar putea fi o soluţie pe termen lung pentru o companie precum Maxagro. Acest utilaj va fi folosit încă din această primăvară, pentru înfiinţarea culturilor de floarea-soarelui şi porumb, iar dacă va fi nevoie chiar şi pentru pregătirea solului înainte de semănat. De asemenea, el va fi utilizat la erbicidarea culturilor de câmp, dar şi la recoltat în toamnă. Maxagro şi-a manifestat interesul vizavi de această tehnologie, în ideea că pe viitor ar putea achiziţiona un astfel de echipament”, ne-a explicat Liviu Zimcea, reprezentantul Nexat pentru România.

Nexat_cabina_bMarele avantaj al acestui echipament este lăţimea mare de lucru (14 metri). El este propulsat de două motoare diesel şi rulează pe şenile, ceea ce înseamnă o diminuare a efectului de compactare a solului (doar 5% din suprafaţă este călcată). Poate rula cu o viteză de 14 km/h şi chiar mai mult, astfel încât să acopere fără probleme între 80 şi 100 de hectare pe zi.

Utilajul ar urma să ajungă în ferma de la Gătaia la începutul lunii aprilie şi va sta acolo până în toamnă, după finalizarea campaniei de recoltat.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →