MASSEY FERGUSON 5713 M - Un tractor pe cât de simplu, pe atât de performant - Revista Ferma
6 minute de citit

MASSEY FERGUSON 5713 M – Un tractor pe cât de simplu, pe atât de performant

Ștefan Dumitru (dr.) și Ștefan Popia
Ștefan Dumitru (dr.) și Ștefan Popia

Ștefan Dumitru își dorea, pentru ferma sa de 250 hectare, un tractor simplu și ușor de manevrat, fără prea multă electronică, fiabil și cu costuri de întreținere și exploatare suportabile. Șansa i-a surâs anul trecut la AgriPlanta.

Când am vizitat standul Sigma CVM România, am văzut expus tractorul Massey Ferguson 5713 M. Era exact ce-mi trebuia în fermă, un tractor simplu, ca pentru mine, care am o vârstă, anul viitor mă pensionez. Modelul era la promoție specială și oferta era de nerefuzat. Am depus un avans, urmând să-l iau ulterior. Aveam un proiect printr-un GAL aflat în derulare, care includea achiziția de utilaje”, ne-a declarat fermierul din Lehliu Gară (jud. Călărași).

Este primul tractor Massey Ferguson livrat de Sigma CVM România la Lehliu Gară. Avem promisiunea că la proxima investiție, fermierul nu va ezita să apeleze la serviciile societății noastre. – ȘTEFAN POPIA, Area Sales Manager în cadrul Sigma CVM România

Foto 2 DSC02431 MASSEY FERGUSON 5713 M - Un tractor pe cât de simplu, pe atât de performant

MF5713 M – un tractor reușit, fiabil și ușor de manevrat

„Modelul MF5713 M este proiectat pentru eficiență maximă și cost redus de operare, folosind una dintre din cele mai recente tehnologii, fiabile și ușor de utilizat. Este echipat cu motor de 4,4 litri, are 135 CP și 12 trepte sincronizate. Este un tractor destul de simplu ca tehnologie, adică având mai puțină electronică față de ce se găsește în mod normal pe piață. Un plus semnificativ față de majoritatea tractoarelor din gamă este motorul în patru cilindri și nu în trei, cum sunt la majoritatea competitorilor”, a susținut Ștefan Popia, Area Sales Manager, jud. Călărași, la Sigma CVM România.

Potrivit oficialului companiei, tractorul MF5713 M rezistă în piață de ceva timp, fiind un model reușit, cu istorie și cu fiabilitate verificată în multe ferme.

Sigma CVM România vinde extrem de bine modelele MF

De asemenea, este unul dintre cele mai vândute tractoare Massey Ferguson din gamă, foarte căutat de fermieri, mai ales pentru că raportul preț/calitate este unul optimizat. Dinamica vânzărilor a arătat că acest tip de utilaj este cerut în special în perioada de primăvară, pentru lucrări de întreținere a culturilor. În plus, are un consum mai redus de combustibil (cu 25-30%) față de un competitor direct.

Cumpărătorul utilajului are la dispoziție, în caz de nevoie, o echipă de service bine pusă la punct și cu experiență, precum și acces la un stoc suficient de piese de schimb originale.

Tractorul Massey Ferguson 5713 M l-am luat pentru lucrări de întreținere mai ușoare, pentru transporturi și activități tehnologice curente în fermă și în câmp. Până acum s-a comportat extraordinar! – ȘTEFAN DUMITRU, Fermier din jud. Călărași

MF 5713 M s-a comportat extraordinar în câmp

Din 1979 și până acum, Ștefan Dumitru a slujit ogorul neîntrerupt; mai întâi la CAP, după Revoluție la o societate agricolă și din 1996 s-a privatizat. Afacerea este una de tip familial, în care sunt implicați și fiul, și ginerele. „Când nu are cine, mă urc și eu pe tractor! L-am folosit din plin, am fertilizat, am erbicidat și am efectuat transporturi și activități curente în fermă și în câmp. Celelalte lucrări le fac cu tractoare de putere mai mare.

Până acum, MF 5713 M s-a comportat extraordinar! Nici nu avea cum altfel, că are puțin peste 100 de ore de funcționare! Echipa condusă de directorul zonal Sigma CVM România, Ștefan Popia, care i-a făcut toate reglajele și l-a pus în funcțiune, este profesionistă”, a precizat fermierul din Lehliu Gară.

Ștefan Dumitru spune că ferma este bine echipată pe partea de mecanizare: „Am cam tot ce-mi trebuie: semănători de păioase și de prășitoare, nou-nouțe, am mașini de fertilizat și de tratamente de doi ani, combină de 3 ani și tractoare, cu toate utilajele de prelucrarea solului cu 3-4 ani vechime”.

FOto 3 DSC02453 MASSEY FERGUSON 5713 M - Un tractor pe cât de simplu, pe atât de performant

„Emoții mari pentru culturile de primăvară!”

În zona Lehliu Gară nu sunt sisteme de irigații; a plouat suficient de bine în luna aprilie și culturile de toamnă nu suferă de secetă. „Deocamdată, s-au dezvoltat normal, dar știu eu ce va fi până la recoltare?!”, se întreba îngrijorat călărășeanul.

A semănat 50 hectare cu orz, vreo 95 cu grâu și 60 hectare de rapiță. A făcut două tratamente fitosanitare – și chiar al treilea pe unele parcele, pentru controlul fuzariozei, boală favorizată de umiditatea ridicată, și al septoriozei (pătarea brună a frunzelor de cereale). „Emoții am pentru culturile de primăvară, care au nevoie de apă pentru creștere și dezvoltare. Am semănat doar vreo 24 ha de floarea soarelui, 27 de porumb și 4 ha de mazăre. Deja în cultura de porumb a început să crape pământul de secetă. În toamnă, deficitul de apă în sol era de 500 litri și din noiembrie și până acum ne-a plouat vreo 220 litri!”, a susținut Ștefan Dumitru, subliniind că ține „sub pedală” cheltuielile, care nu depășesc 4.200-4.300 lei/ha.

A semnat contracte futures

Anul trecut media producțiilor a fost de 6.500 kg/ha la grâu, 7.200 la orz și 3.600 kg/ha la rapiță. Încurajat de starea culturilor de toamnă, Ștefan Dumitru a făcut contracte futures. „De regulă nu semnez înainte; acum am riscat un pic cu păioasele: 4-5 tone de orz și grâu la hectar le-am contractat la prețul de 78 de bani și de 1 leu kilogramul”, ne-a spus fermierul.

CARACTERISTICI DE TOP

Massey Ferguson 5713 M este un tractor ultramodern, de mare rezistență și cu performanțe înalte, care furnizează o eficiență excepțională tuturor tipurilor de ferme. Numim doar câteva dintre caracteristicile care-l recomandă:

  • Putere maximă: 135 CP (2000 rpm);
  • Motor AGCO Power Stage V cu 4 cilindri de 4,4 litri;
  • Transmisie mecanică sincronizată 12 x 12 cu două game (renumita Dyna-4) cu 16 trepte de viteză;
  • Cuplu maxim 540 (1500 rpm);
  • Design simplificat, cabină modernă, spațioasă și ergonomică;
  • Tractor ușor de utilizat, cu funcții moderne, nivel înalt de specificații, cu o serie de opțiuni și accesorii.

logo SIGMA MASSEY FERGUSON 5713 M - Un tractor pe cât de simplu, pe atât de performant

DATE DE CONTACT

Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4,
013981, București, Romania
T: + 40 21 233 10 64;
office@saracakis.ro;
www.saracakis.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →