Mașina de erbicidat inteligentă Amazone UX SmartSprayer - practicarea agriculturii punctiforme la cel mai înalt nivel - Revista Ferma
3 minute de citit

Mașina de erbicidat inteligentă Amazone UX SmartSprayer – practicarea agriculturii punctiforme la cel mai înalt nivel

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211552_b

În rutina zilnică a unei ferme cu suprafețe mari de teren arabil, aplicarea cu precizie a erbicidelor foliare „verde pe verde”, se realizează în timp real. Tehnologia video de la Bosch detectează buruienile în culturile dispuse în rând, iar motorul xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming Solutions, decide tipul de aplicare. Aplicarea pe toată suprafața a erbicidelor dintr-un rezervor suplimentar este posibilă și cu ajutorul unui sistem prevăzut cu 2 conducte, în cadrul aceleiași treceri. Testele anterioare în câmp arată că tehnologia reduce utilizarea erbicidelor în cazul măsurilor individuale, cu până la 90 de procente, în funcție de solicitarea cauzată de buruieni și de condițiile de câmp. Beneficiile tehnologiei vor fi confirmate în continuare pe parcursul acestui an la testele extinse efectuate în câmp la sfeclă de zahăr, porumb și rapiță.

Noua rampă de pulverizare de înaltă tehnologie a integrat camera și modulele de lumină într-un mod practic și asigură o aplicare punctiformă, precisă, prin sistemul de ghidare activă a rampei ContourControl și amortizarea activă a vibrațiilor SwingStop, sistem unic pe piață. Combinația de supape de modulare a lățimii impulsului cu comutare individuală (PWFM) și duze punctiforme Spot-Fan, adaptate special, de la Agrotop, cu o distanță între duze de 25 cm, asigură o aplicare punctiformă precisă și un potențial maxim de economisire, la viteze de lucru de până la 12 km/h.

Sistemul de recunoaștere a imaginii de la Bosch recunoaște buruienile existente în milisecunde, într-un stadiu foarte timpuriu de creștere, pentru a aplica erbicide cu precizie și eficiență ridicate pe suprafața vizată. Tehnologia LED de iluminare, special dezvoltată, intervine în condiții de iluminare dificile, precum cele existente în zonele umbrite și, bineînțeles, în timpul nopții. Un alt avantaj al soluției integrate SmartSprayer este superioritatea sa în raport cu tehnologiile care utilizează sateliți și drone, deoarece plantele sunt identificate la nivel milimetric, astfel fiind facilitată aplicarea în timp real.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_P4211498_b

În ceea ce privește setarea specifică a câmpului și amestecul de erbicide recomandat, sistemul SmartSpraying-System este utilizat cel mai eficient atunci când acționează în baza motorului de luare a deciziilor xarvio™ Agronomic Decision-making Engine (ADE), produs de BASF Digital Farming. Având în vedere practica profesională eficientă de gestionare integrată a protecției plantelor, sunt preluați automat de la xarvio™ FIELD MANAGER diverși parametri precum cultivarea, spectrul buruienilor, condițiile meteorologice, ulterior fiind procesați într-o decizie, fiind apoi transferați către sistemul SmartSpraying. Acest proces asigură aplicarea cu precizie a erbicidului la locul potrivit, la momentul optim și la intensitatea potrivită.

Amazone a desfășurat diverse activități de cercetare împreună cu companiile Bosch și BASF Digital Farming, know-how-ul interdisciplinar rezultat fiind integrat într-un produs pregătit pentru a fi lansat pe piață. În anii următori, tehnologia SmartSprayer cu impact major asupra viitoarelor tendințe va fi lansată progresiv pe piață, fiind unică în lume din perspectiva capacităților sale tehnice și a abordării sistemului.

UX5201Smartsprayer_Claas_d0_kw_DJI_0579_b

 

Video UX SmartSprayer

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →