MASCHIO GASPARDO S.p.A: cifra de afaceri pentru 2023 de 425,1 milioane de euro şi EBITDA de 69,8 milioane de euro, în creştere cu 7% - Revista Ferma
4 minute de citit

MASCHIO GASPARDO S.p.A: cifra de afaceri pentru 2023 de 425,1 milioane de euro şi EBITDA de 69,8 milioane de euro, în creştere cu 7%

poza 2 Headquarter Maschio Gaspardo Campodarsego OK MASCHIO GASPARDO S.p.A: cifra de afaceri pentru 2023 de 425,1 milioane de euro şi EBITDA de 69,8 milioane de euro, în creştere cu 7%Inovaţia tehnologică şi alianţele strategice au fost motoarele rezultatelor pozitive din 2023.

MASCHIO GASPARDO S.p.A., lider mondial în sectorul producţiei de maşini agricole, anunţă rezultatele situaţiilor sale financiare consolidate pentru anul 2023. Într-un mediu economic complex, compania şi-a demonstrat capacitatea de a-şi continua cu determinare calea de creştere prin investiţii specifice.
Cifra de afaceri consolidată a grupului pentru anul 2023 a ajuns la 425,1 milioane de euro, înregistrând o EBITDA de 69,8 milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de 2022. Aceste rezultate reflectă capacitatea MASCHIO GASPARDO de a se adapta în mod eficient la dinamica pieţei şi la fluctuaţiile preţului materiilor prime. Cu un profit consolidat al grupului de 25,6 milioane de euro, faţă de 26,3 milioane de euro în 2022, aceste cifre confirmă poziţia economică şi financiară solidă a MASCHIO GASPARDO şi subliniază orientarea companiei către o creştere durabilă şi inovaţie în sectorul agricol.

În 2023, alianţele strategice, cum ar fi acordul cu Grégoire Besson, o companie franceză lider în proiectarea şi fabricarea de pluguri şi echipamente de prelucrare conservativă a solului, împreună cu deschiderea unei noi filiale în Marea Britanie, au subliniat angajamentul MASCHIO GASPARDO faţă de o politică comercială puternic expansivă. Lansarea semănătorii de cereale „OPERA” în cadrul Agritechnica 2023, principalul târg internaţional de profil, a consolidat poziţia MASCHIO GASPARDO ca furnizor principal de soluţii complete pentru toate fazele ciclului agronomic. Această semănătoare combinată, rezultat al unei colaborări cu şcoala italiană de design (SID), este proiectată pentru a funcţiona pe diferite tipuri de sol, permiţând efectuarea mai multor operaţiuni într-o singură trecere şi reducând semnificativ timpul de lucru pe câmp, în conformitate cu principiile agriculturii de precizie.

În plus, în 2023 a fost aprobat primul Raport de sustenabilitate, al cărui scop este de a oferi o raportare nefinanciară cu privire la politicile şi acţiunile întreprinse de MASCHIO GASPARDO în ceea ce priveşte principalele aspecte ESG (mediu, social şi guvernanţă). Raportarea privind sustenabilitatea continuă şi în 2024. În acelaşi timp, a fost pregătit un plan de afaceri care ia în considerare şi aspectele legate de aspectele ESG importante, care pot contribui la generarea unor efecte pozitive economice, de mediu şi sociale.

poza 1 Luigi De Puppi CEO Mirco Maschio Presidente Maschio Gaspardo e Andrea Maschio Presidente Maschio Holding OK MASCHIO GASPARDO S.p.A: cifra de afaceri pentru 2023 de 425,1 milioane de euro şi EBITDA de 69,8 milioane de euro, în creştere cu 7%
Luigi De Puppi CEO, Mirco Maschio Presidente Maschio Gaspardo, e Andrea Maschio Presidente Maschio Holding

Mirco Maschio, Preşedintele MASCHIO GASPARDO, a declarat: „Rezultatele din 2023 reflectă angajamentul nostru continuu faţă de inovaţia tehnologică, un instrument esenţial pentru a fi competitivi pe piaţa globală de astăzi. Ne angajăm zi de zi să sprijinim fermierii cu soluţii avansate care cresc productivitatea şi durabilitatea în câmp, în perfectă concordanţă cu viziunea noastră de viitor: o agricultură care utilizează tehnologii din ce în ce mai moderne cu un impact redus asupra mediului.”

Andrea Maschio, Preşedintele Maschio Holding, a adăugat: „Aş dori să le mulţumesc tuturor angajaţilor noştri care, cu mult profesionalism şi dedicare, au depăşit provocările din 2023. Capitalul uman este o valoare de bază pentru compania noastră. Capacitatea de adaptare la piaţă şi viteza de reacţie la nevoile clienţilor noştri reprezintă baza rezultatelor noastre.”

Luigi De Puppi, CEO, comentează: „Rezultatele financiare pentru 2023 confirmă capacitatea companiei de a gestiona situaţii complexe şi de a continua pe calea creşterii sale. Investiţiile continue în soluţii tehnologice inovatoare, în dezvoltarea competenţelor şi în alianţe strategice sunt esenţiale pentru a ne construi viitorul, chiar şi în faţa unui mediu economic dificil, cum este cel actual.”

poza 3 OPERA 300 seminatrice combinata OK MASCHIO GASPARDO S.p.A: cifra de afaceri pentru 2023 de 425,1 milioane de euro şi EBITDA de 69,8 milioane de euro, în creştere cu 7%

Informaţii despre MASCHIO GASPARDO S.p.A.

MASCHIO GASPARDO este un jucător la nivel mondial în producţia de utilaje pentru prelucrarea solului, semănat, fertilizare, tratarea culturilor, întreţinerea spaţiilor verzi şi prelucrarea furajelor. Înfiinţată în Campodarsego (PD) în 1964 de fraţii Egidio şi Giorgio Maschio, MASCHIO GASPARDO are 2.000 de angajaţi în întreaga lume în 8 unităţi de producţie, dintre care 3 în străinătate – China, India şi România – şi în 13 sucursale comerciale (Italia, Franţa, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Regatul Unit, China, India şi România). FRIULIA S.p.A., Societatea Financiară Regională Friuli Venezia Giulia, activă din 1967 în promovarea dezvoltării economice a teritoriului, deţine o participaţie de 6,71% din capitalul MASCHIO GASPARDO, confirmându-se ca partener financiar strategic pentru compania din Campodarsego.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →