Manifestul TINERILOR FERMIERI, 10 puncte critice! ”Avem AȘTEPTĂRI MARI de la viitorii europarlamentari!” - Revista Ferma
3 minute de citit

Manifestul TINERILOR FERMIERI, 10 puncte critice! ”Avem AȘTEPTĂRI MARI de la viitorii europarlamentari!”

tanar fermier Consiliul European al Tinerilor Fermieri Manifestul TINERILOR FERMIERI, 10 puncte critice! ”Avem AȘTEPTĂRI MARI de la viitorii europarlamentari!”
Credit foto @canva.com/primipil

Consiliul European al Tinerilor Fermieri (CEJA) a publicat un manifest în care își subliniază cererile pentru agricultura UE, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European din iunie.

Documentul evidențiază 10 „puncte critice” care, potrivit CEJA, necesită atenția și intervenția potențialilor europarlamentari.

„Vom monitoriza îndeaproape acțiunile lor și vom pleda pentru politici care sprijină interesele tinerilor fermieri și asigură perspective durabile pentru o nouă generație plină de idei, proiecte, bunăvoință și vocație”, se arată în manifestul citat de agriland.ie

Reprezentanții CEJA au spus că organizația este „pregătită să contribuie la discuțiile despre viitorul agriculturii în Europa”.

CEJA va găzdui un grup de lucru, timp de două zile începând cu 25 martie, la care a invitat toți candidații la Parlamentul European pentru o dezbatere cu cele 33 de asociații naționale membre ale organizației tinerilor fermieri europeni.

Cele 10 puncte din manifestul CEJA sunt:

  1. Accesul tinerilor la investiții;
  2. Schimbările climatice și apa;
  3. Teren agricol pentru tinerii fermieri;
  4. Viitorul Politicii Agricole Comune;
  5. Inovare, educație, cunoștințe și abilități;
  6. Guvernanța și securitatea juridică;
  7. Venituri și poziționarea în lanțul valoric;
  8. Zonele rurale și mijloacele de trai;
  9. Implicarea și finanțarea tinerilor;
  10. O mai bună considerare a diversității sistemelor agricole.

MAI PUȚINĂ BIROCRAȚIE ȘI ACCES LA TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI

În ceea ce privește investițiile, CEJA a spus că tinerii fermieri sunt mai susceptibili de a-și vedea cererile de împrumut respinse de bancă în comparație cu fermierii cu vârsta peste 40 de ani, din cauza profilului de risc mai ridicat al tinerilor fermieri.

Ei solicită „instrumente financiare simple și fără birocrație” pentru tinerii fermieri.

Manifestul mai spune că accesul la pământ este „obstacolul principal” în calea instalării și dezvoltării activităților agricole și o „barieră” în calea reînnoirii generaționale în agricultura UE.

CEJA solicită acțiuni pentru a gestiona prețurile ridicate la terenuri și concurența „dură” cu actorii din afara agriculturii.

În ceea ce privește PAC, grupul de tineri fermieri solicită concentrarea pe „instrumente adaptate nevoilor specifice ale tinerilor fermieri”.

În ceea ce privește veniturile fermierilor, CEJA a cerut ca vânzarea sub prețul de cost să fie „investigată și interzisă în continuare”, iar prețurile să fie „construite într-un mod anticipat de la fermă la consumatori, pe baza costurilor de producție agricolă”.

.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →