3 minute de citit

Malagrow susține consumul produselor româneşti

În 2021, Malagrow a lansat proiectul „Made in România”, pentru a răsplăti creativitatea și ingeniozitatea horticultorilor, care, prin idei simple, dar eficiente, pot îmbunătăți producția horticolă. Anul acesta, continuăm susţinerea producătorilor din sectorul horticol din România prin campania naţională „Consumă fructe şi legume româneşti”.

 malagrow-made in romania_b


Piedici: vânzarea producţiei şi concurenţa neloială

De trei ani de zile, de când lucrăm îndeaproape cu fermierii din România, am observat că sunt tot mai mulţi producători de legume şi fructe care utilzează produse profesionale şi obţin recolte de calitate. Însă, principala problemă cu care se confruntă aceştia este vânzarea producţiei şi concurenţa neloială din partea produselor importate, adesea de o calitate inferioară sau chiar îndoielnică.

 

Suntem mândri de fermierii noştri

Credem cu tărie că rolul producătorilor locali este esenţial pentru economia locală şi naţională şi că solidaritatea este cuvântul de ordine care trebuie să definească relaţia dintre furnizorii de inputuri, producătorii agricoli şi consumatori.

Noi, Malagrow, suntem mândri de fermierii noştri şi, având garanţia calităţii şi a eficienţei produselor pe care le oferim acestora, putem spune, fără îndoială, că fermierii din România produc legume şi fructe de calitate.

Vom continua să oferim fermierilor produse de calitate şi consultanţă de specialitate personalizată, rol pe care ni l-am asumat de mai bine de 22 de ani, de când Malagrow activează pe piaţa biostimulatorilor şi fertilizanţilor pentru horticultură.

 

Rolul biostimulatorilor vegetali

Biostimulatoarii vegetali sunt produse complexe ce determină intensificarea proceselor fiziologice desfășurate în mod normal în plante, îmbunătățesc asimilarea substanțelor nutritive, cresc rezistenţa naturală a plantelor față de factorii de stres, precum şi cantitatea şi calitatea recoltelor.

 

Cum alegeţi un produs eficient?

Calitatea de biostimulator nu este dată de componentele unui produs, ci de efectul acestuia asupra plantelor. Biostimulatorii cu adevărat eficienţi au un efect țintit într-o anumită fază fenologică. Nu este suficient să le oferim plantelor substanţe din care ele „pot să își aleagă” singure ce au nevoie. Pentru un rezultat sigur, este nevoie de produse dedicate și cu efecte cunoscute, nu de „poţiuni magice”, bune la toate. Un produs cu efect general şi care poate fi aplicat în orice etapă a dezvoltării plantelor este întotdeauna suspect.

 

În plus, efectul unui produs cu adevărat stimulator trebuie să fie obligatoriu măsurabil, chiar dacă nu este neapărat spectaculos.

 

O EXPERIENȚĂ DE PESTE 70 DE ANI

Portofoliul Malagrow include doar produse bazate pe cercetări științifice şi pe experiența de peste 70 de ani de cunoștințe de fiziologie vegetală a producătorului Valagro, produse ale căror efecte au fost dezvoltate în mod țintit şi a căror eficienţă poate fi susţinută cu date şi rezultate măsurabile.

 

un articol de

MALAGROW

Mai multe pe această temă www.malagrow.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →