Mai multe controale la pepeni românești în piețe! - Revista Ferma
2 minute de citit

Mai multe controale la pepeni românești în piețe!

Copil mancand pepeni romanesti
Credit foto: istockphoto.com/LeManna

Ministerul Agriculturii anunță că va crește numărul de controale în piețe la pepeni românești și legume și fructe.

Potrivit unui comunicat MADR, având în vedere volumul crescut de legume și fructe din producția autohtonă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Autoritatea Națională Fitosanitară, a intensificat acțiunile de control în piețe la legume și fructe de sezon, pentru a se asigura că acestea corespund din punct de vedere al calității și conformității cu standardele de comercializare, cât și din punct de vedere al nivelurilor maxime admise de reziduuri de pesticide.

MADR, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF), în cadrul Programului Național de Monitorizare a reziduurilor de pesticide din fructe și legume pentru anul 2024, a suplimentat cu 42% probele de legume și fructe din producția autohtonă ce vor fi verificate în perioada 20 mai – 31 august, față de aceeași perioadă a anului 2023.

În plus, față de această suplimentare, ANF a planificat mai multe controale tematice la fructele de sezon, controale care urmăresc respectarea legislației în vigoare și sancționarea abaterilor.

Peste 100 de controale în plus la pepeni românești

Ulterior acțiunii „Cireașa și Căpșuna” desfășurată în perioada 30 mai – 5 iulie, ANF va demara o nouă operațiune de control tematic numită „Pepenele românesc”, care se va derula în perioada 8 iulie – 31 august.

Astfel, numărul de probe prelevate prin Programul Național de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungând la un total de 186 probe de pepeni românești prelevate, iar eșantioanele vor fi colectate atât din piețele bucureștene, cât și din fiecare reședință de județ, în vederea analizării acestora.

Operațiunea ”CIREAȘA ȘI CĂPȘUNA”: Mai multe controale de PESTICIDE la LEGUME și FRUCTE ROMÂNEȘTI!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →