Mai multă putere cu T7.270 Methane Power CNG – primul tractor New Holland alimentat cu gaz natural comprimat - Revista Ferma
4 minute de citit

Mai multă putere cu T7.270 Methane Power CNG – primul tractor New Holland alimentat cu gaz natural comprimat

Modelul expus la târgul de la Hanovra era vopsit în culoarea New Holland Clean Blue, ceea ce arată clar faptul că tractorul T7.270 Methane Power CNG este alimentat de o sursă alternativă de combustibil.
Modelul expus la târgul de la Hanovra era vopsit în culoarea New Holland Clean Blue, ceea ce arată clar faptul că tractorul T7.270 Methane Power CNG este alimentat de o sursă alternativă de combustibil.

New Holland a prezentat în toamnă la Agritechnica primul său tractor alimentat cu gaz natural comprimat, pentru care a şi fost premiat cu o medalie de argint pentru inovaţie.

Folosind aceeaşi platformă de şasiu cu cea a modelului de serie convenţional, T7.270 Methane Power CNG (Compressed Natural Gas) are capacitatea de a înmagazina nu mai puţin de 1.265 litri/219 kg de combustibil, ceea ce reprezintă o creştere de 178% faţă de modelul New Holland T6.180 Methane Power (455 litri/79 kg), intrat în producţia de serie în 2021. Prin urmare, vorbim despre un tractor care nu este doar mai puternic şi capabil să manevreze implemente mai mari, dar şi pregătit să funcţioneze mult mai multe ore între opririle pentru realimentare, crescând semnificativ productivitatea şi autonomia de lucru.

T7.270 Methane Power CNG este fabricat în Marea Britanie, la Centrul de excelenţă pentru combustibili alternativi din Basildon, iar primele tractoare ar urma să fie disponibile pentru vânzare în a doua jumătate a anului 2024 – CARLO LAMBRO, Preşedintele New Holland Agriculture

Un combustibil curat

Deoarece gazul metan este un combustibil curat, pentru că arderea sa nu produce substanţe poluante, nu este necesar un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR), eliberând spaţiu pentru depozitarea carburantului.

New Holland T7.270 Methane Power CNG poate fi alimentat atât cu metan, cât şi cu biometan, produs prin digestia anaerobă a materiilor organice, cum ar fi resturile alimentare, gunoiul de grajd sau deşeurile agricole. De asemenea, este o soluţie ideală pentru operatorii de staţii de biogaz, care se bazează de obicei pe o flotă mai mare de tractoare. Noul T7.270 Methane Power CNG are potenţialul de a oferi clienţilor o combinaţie de costuri reduse de funcţionare, autonomie suficientă, fiabilitate şi confort pentru operator.

primul tractor New Holland alimentat cu gaz natural comprimat

Servicii de telemetrie

Integrând platforma pentru agricultură de precizie PLM Intelligence şi noua cabină Horizon Ultra (cea mai silenţioasă din industrie, cu un nivel de zgomot interior de doar 66 decibeli), tractorul este echipat cu un motor NEF de 6,7 litri, care şi-a dovedit deja eficienţa pe modelul T6.180 Methane Power, dar cu o putere crescută pentru a livra aceleaşi performanţe aşteptate de la un T7 convenţional.

Cuplul maxim al motorului este de 1.160 Nm şi produce maxim 270 CP în toate condiţiile. Noul T7.270 Methane Power CNG dispune şi de transmisie CVT – cu variaţie continuă, ceea ce demonstrează o experienţă de condus mai lină şi un consum mai eficient de combustibil, putând rula cu viteze de până la 50 km/h. CVT face ca acest tractor să fie deosebit de potrivit pentru remorci cu o greutate mai mare de 18 tone, care au nevoie de obicei de acest tip de transmisie.

Investiţie strategică

„Credem că este important din punct de vedere strategic să investim în metan, şi în special în biometan, pentru a oferi cumpărătorilor cei mai buni combustibili alternativi pentru viitor.

Cererile pentru mai multă putere pentru a face operaţiunile cu tractoare mai eficiente continuă să crească, iar abordarea New Holland este de a îndeplini aceste cerinţe, ajutând în acelaşi timp clienţii să-şi maximizeze profitabilitatea”, a subliniat Carlo Lambro, preşedintele New Holland Agriculture.

Vezi clipul video de prezentare a tractorului New Holland T7 Methane Power!

BIOGAZUL E PE VAL!

Datele Asociaţiei Europene pentru Biogaz arată că instalaţiile de biogaz continuă să se înmulţească de la un an la altul. În prezent, există peste 17.000 de astfel de instalaţii în Uniunea Europeană, dintre care mai bine de 11.000 numai în Germania. Potenţialul pentru biogaz este în continuă creştere, mai ales că multe politici guvernamentale alocă sume importante de bani pentru diminuarea risipei alimentare şi stimularea segmentului de colectare şi procesare a deşeurilor vegetale. Până în 2023 sunt anunţate investiţii de 18 miliarde de euro în fabrici de biometan răspândite în toată Europa.

Foto 3 3 Mai multă putere cu T7.270 Methane Power CNG – primul tractor New Holland alimentat cu gaz natural comprimat

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →