Mădălin Pîrvulescu, luptător profesionist MMA și fermier! - Revista Ferma
8 minute de citit

Mădălin Pîrvulescu, luptător profesionist MMA și fermier!

Echipa de comunicare a Titan Machinery România a vizitat ferma din satul Moșneni, comuna 23 August, acolo unde a fost întâmpinată de tânărul luptător și de tatăl său, administratorii fermei Andre Mad Invest.

Madalin Pirvulescu, luptator profesionist MMA si fermier! 7_b

 

Reporter: Sunteți un fermier foarte tânăr care, deși are o viață de sportiv de performanță, reușește să facă și agricultură la cel mai înalt nivel. Ce v-a atras spre acest domeniu?

Mădălin Pîrvulescu: M-am apucat de MMA din 2014, însă eu fac sport de la 15 ani. Tatăl meu a fost sportiv timp de mai bine de 20 de ani, el făcând lupte libere. Și eu am urmat luptele libere timp de 8-9 ani. Am fost campion al României la această disciplină sportivă, apoi am făcut tranziția către MMA. Astăzi practic numai MMA la cel mai înalt nivel. Am luptat de curând într-una dintre cele mai bune promoții din Europa și în primele 4 în plan mondial, Gala Internațională KSW.

Fiind o afacere de familie, a fost normal să preiau ceea ce au inițiat ai mei. Ferma a luat ființă pe la începutul anilor 2000. Inițial, am fost crescători de animale, apoi în 2006-2007 am schimbat planurile și am trecut la cultivarea cerealelor. În primii ani, am avut puțin teren și am prestat și servicii. Treptat, ne-am dezvoltat, iar în acest moment lucrăm aproape 1000 de hectare, dintre care aproximativ 600 sunt în arendă. Cultivăm grâu, orz, floarea-soarelui, porumb, dar în cea mai mare parte domină grâul, apoi floarea-soarelui.

Reporter: Cât de mult se aseamănă sportul de performanță cu agricultura de performanță?

Mădălin Pîrvulescu: Pot să spun că principala legătură între cele două o reprezintă disciplina. În ambele domenii de activitate, măsura și disciplina sunt elementare. Pe de altă parte, ambele domenii implică un risc.

Madalin Pirvulescu, luptator profesionist MMA si fermier! 1_b

Mădălin Pîrvulescu

„Mai mult hobby decât ambiție financiară”

Reporter: Ce planuri de viitor aveți, atât pentru fermă, cât și pentru activitatea sportivă?

Mădălin Pîrvulescu: Din punct de vedere sportiv, atâta timp cât sunt sănătos, îmi doresc să ajung cât mai sus, să fac cât mai multe performanțe. Pentru mine acest sport reprezintă mai mult un hobby decât o ambiție financiară. Eu provin din lupte libere și acest stil mi se potrivește cel mai bine. Însă MMA este un stil mai complex, care cuprinde mai multe categorii de lupte combinate. Îmi place și aici simt că pot să performez.

Din punct de vedere al dezvoltării afacerii, nu dorim să ne mai extindem suprafața agricolă, ci să o facem pe aceasta pe care o exploatăm să fie și mai performantă decât este în acest moment. Suntem în total 7 oameni, unii dintre ei au și 10 ani în această fermă. Eu cred ca suntem suficienți.

Reporter: Ce producții ați înregistrat anul trecut? Ați avut culturi afectate de secetă?

Mădălin Pîrvulescu: Seceta nu prea ne-a afectat până acum prea mult. La grâu am obținut peste 8 tone, la orz în jur de 7,5 tone, la floarea-soarelui 3,5 tone. Au fost producții chiar bune, spre foarte bune.

În acest moment avem semănate vreo 400 ha de grâu, 150 de orz și restul a rămas pentru culturile de primăvară, în general, la fel ca și până acum, astfel încât să ne permită o rotație corespunzătoare.

Am lucrat și lucrăm cu sămânță românească, în special cu soiuri de grâu românești, soiuri cât mai aclimatizate, pe care le testăm în prealabil.

Madalin Pirvulescu, luptator profesionist MMA si fermier! 5_b

Reporter: Doriți să investiți și în irigații?

Mădălin Pîrvulescu: În principal, noi suntem deschiși și orientați către dezvoltare, însă infrastructura pentru irigații este destul de deficitară în această zonă agricolă. Dacă va fi infrastructură și apă trasă, ne vom gândi să irigăm și noi, dar nu cred că se va schimba ceva în acest sens prea curând.

Reporter: Ați accesat și fonduri europene?

Mădălin Pîrvulescu: Am accesat fonduri la început, în 2007. A fost atunci un program SAPARD și așa ne-am apucat de treabă. Apoi am făcut leasinguri și ne-am dezvoltat investind banii noștri. Noi suntem deschiși la fonduri europene, dar vom vedea cum vor evolua lucrurile și care vor fi oportunitățile de dezvoltare.

Reporter: Cum decurge o zi normală pentru dumneavoastră în timpul campaniilor agricole?

Mădălin Pîrvulescu: S-a întâmplat de multe ori în timpul campaniilor să am meciuri sau antrenamente. De exemplu, se întâmplă să mă trezesc dimineața, să merg la treabă în fermă, apoi să merg seara la antrenament sau la meci. E riscul ambelor meserii, dar când vrei poți. Într-adevăr, pentru a lupta la un anumit nivel ai nevoie de două antrenamente pe zi, în fiecare zi. Eu am noroc cu tata, pentru că mă înlocuiește atunci când sunt la antrenamente.

Madalin Pirvulescu, luptator profesionist MMA si fermier! 4_b

 

Reporter: Vă petreceți destul de mult timp muncind aici. Obișnuiți să operați și utilajele de care dispuneți?

Mădălin Pîrvulescu: Lucrez cam pe toate utilajele și pot să spun că nu sunt dificil de operat. Lucrez și de la manșa tractorului Case IH Magnum 260, un tractor bun, care satisface, un tractor de putere. Noi dorim să ne dezvoltăm și să achiziționăm tractoare cu putere și mai mare, pentru a ne crește capacitatea de lucru.

Avem și utilaje Väderstad, respectiv o semănătoare Rapid 400S și o grapă cu discuri Carrier XL 525. Semănăm culturile de toamnă numai cu această semănătoare Väderstad și suntem foarte mulțumiți. Dorim, de altfel, să achiziționam o semănătoare Väderstad mai mare, de 6 metri.

Reporter: Ați început colaborarea cu Titan Machinery în 2014. De ce ați ales brandul Case IH?

Mădălin Pîrvulescu: În principal, datorită echipei Titan Machinery. Am ajuns la Titan Machinery în 2014, am colaborat foarte bine încă de la început și am continuat cel puțin la fel de bine până astăzi. În acel moment, echipa Titan Machinery ne-a ajutat foarte mult, informându-ne și implicându-se astfel încât să avem o imagine completă asupra tehnicii agricole, mai ales pentru că noi nu știam multe lucruri despre Case IH.

Am cumpărat atunci un tractor Case IH Magnum 260 și o combină Case IH Axial-Flow 6140 și până în ziua de astăzi nu am avut probleme la ele, doar câteva piese de uzură minore pe care le-am înlocuit. Pe parcurs am achiziționat încă două tractoare Case IH: Maxxum 125 și 135, încă o combină de nouă generație, respectiv Case IH Axial-Flow 7250 AFS Harvest Command și un încărcător telescopic Case IH Farmlift 737.

Madalin Pirvulescu, luptator profesionist MMA si fermier! 6_b

 

Reporter: Cum descrieți colaborarea cu reprezentanții locali ai Titan Machinery?

Mădălin Pîrvulescu: La început am vorbit doar cu Lucian (n.red. Lucian Gheba – Director Vânzări utilaje agricole Titan Machinery), care atunci administra comercial zona județului Constanța, iar astăzi, în mare parte, tot cu Lucian vorbim, chiar dacă el nu mai e la punctul de lucru de la Constanța.

Vorbim și cu Florin (n.red. Florin Stroe – Manager Regional Vânzări Titan Machinery) la fel de bine, dar vă dați seama că vorbind de atâția ani cu Lucian, s-a creat între noi o relație de amiciție, bazată pe încredere și respect reciproc. Colaborarea cu băieții de la service și cu echipa comercială a fost, de asemenea, foarte bună.

Mădălin Pîrvulescu spune că e la fel de puternic ca și utilajele din ferma sa. Vezi cu câtă ușurință le manevrează!

AGRICULTURĂ DE PERFORMANȚĂ

Echipa Titan Machinery a stat de vorbă și cu tatăl lui Mădălin, Nicu Pîrvulescu, fost sportiv de lupte libere, astăzi în vârstă de 54 de ani, care acum se ocupă exclusiv de această afacere agricolă. L-am întrebat cum a ajuns să facă agricultură de performanță! ”Am moștenit pasiunea pentru agricultură de la familia mea, dar ferma eu am înființat-o. A plecat ca un hobby cu animale la început, apoi am dezvoltat-o cu forțele proprii. Sunt mândru de ceea ce am realizat până acum și de traiectoria pe care ne aflăm. Fără disciplină și muncă, nu se poate realiza nimic”, ne-a declarat Nicu Pîrvulescu.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →