Lumea agricolă îşi dă întâlnire la FarmConect România 2023 - Revista Ferma
3 minute de citit

Lumea agricolă îşi dă întâlnire la FarmConect România 2023

Farm Conect 2023 Lumea agricolă îşi dă întâlnire la FarmConect România 2023

În perioada 31 august – 3 septembrie, în inima Bărăganului se adună suflarea agricolă românească la Târgul Agriculturii Româneşti – FarmConect.

Localitatea Gazdă – Slobozia, judeţul Ialomiţa – devine destinaţie pentru cei mai mulţi producători locali de hrană şi de materii prime pentru industrie, producători şi distribuitori de inputuri, fabricanţi şi comercianţi de utilaje agricole şi tehnologii digitale esenţiale pentru o agricultură performantă, dar şi pentru foarte mulţi fermieri.

EXPOZIŢIE DE UTILAJE AGRICOLE

Pe o suprafaţă de 6 hectare de teren, conceptul expoziţional îşi propune să prezinte cele mai noi tehnologii agricole din domeniul geneticii, al tehnicilor inovative de fertilizare şi protecţie a plantelor, şi să aducă mai aproape de fermieri cele mai performante utilaje agricole ale momentului.

De asemenea, tot pentru expunere şi vânzare vor fi prezenţi producătorii locali care vor oferi, cu generozitate, rodul muncii lor.

INFORMARE şi CONSULTANŢĂ DE CALITATE

Fermierii prezenţi vor avea oportunitatea de intra în contact cu consultanţă de calitate pentru provocările de bază ale agriculturii: fluxurile agricole, cum să eficientizăm resursele energetice, logistice şi metodele folosite pentru a deveni un sector sustenabil, soluţii pentru educarea noilor generaţii de agricultori şi cum putem lua cele mai bune decizii pentru a mânca mai sănătos, direct de la producătorii autohtoni. Toate aceste teme de interes major vor fi dezbătute pe larg, în cadrul Conferinţelor Tematice ale FarmConect, împreună cu speakeri şi moderatori cu o înaltă experienţă în domeniu, susţin organizatorii.

Program:

 • Joi 31 august
  •  12h-13h30: Geopolitica fluxurilor agricole – echilibre fragile si inegalități planetare
  • 14h – 15h30: Noua generație in business. Conferinta in parteneriat cu ZF si BRD
 • Vineri 1 sept.:
  • 10h30 – 12h30 Agricultura viitorului sub imperativul eficientizării resurselor
  • 13h30 – 15h Formare profesională agricolă în România – provocări structurale, soluții locale
 • Sambata 2 sept.
  • 10h30 – 11h30 Cât de sigură este hrana noastră

PRIMA EDIŢIE A FOST UN SUCCES

Aceasta este cea de-a doua ediţie a FarmConect, prima adunând peste 6.500 de vizitatori şi 100 de expozanţi, cifre deloc de neglijat. Totodată, la Centrul de Conferinţe Multimedia din cadrul expoziţiei au fost organizate şi transmise live nu mai puţin de 10 dezbateri de tip panel pe teme de actualitate (agricultură regenerativă, piaţa carbonului, tehnologii digitale, Pactul Verde, învăţământ agricol) a căror audienţă înregistrată a fost de 22.000 de vizualizări.

FarmConect România – Târgul Agriculturii Româneşti – este un eveniment organizat de FAPPR cu sprijinul Consiliului local al judeţului Ialomiţa şi al Primăriei Municipiului Slobozia.

Intrarea este liberă pentru vizitatori, „porţile” târgului fiind deschise zilnic, în perioada menţionată mai sus, între orele 09:00 – 17:00.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →