Livezi igienizate, garanție pentru calitate - Revista Ferma
3 minute de citit

Livezi igienizate, garanție pentru calitate

Din acest motiv, prevenția ar trebui să devină obicei. Specialiștii KWIZDA Agro recomandă un remediu cu tradiție (cuprul metalic), într-o formulare de ultimă generație: FLOWBRIX®, un fungicid – bactericid util atât în agricultura eco, precum și în cea convențională.

Foto 1 Focul bacterian_b

Focul bacterian (Erwinia amylovora). Foto: arhivă internă Kwizda Agro


Efectul 3 x I la FLOWBRIX®: Îmbunătățire, Igienizare, Întreținere

 

Îmbunătățire:Deși diverși compuși pe bază de cupru au fost folosiți de-a lungul timpului pentru calitățile lor antifungice, FLOWBRIX® este un produs de nivel superior în ceea ce privește formularea (de tip suspensie concentrată) și eficacitatea. Produsul conține o cantitate ridicată de cupru metalic (380 g/l), sub formă de oxiclorură de cupru foarte concentrată care îndeplinește concomitent două condiții importante: viteza de acțiune și persistența de durată.

Igienizare: Formularea superioară sub formă lichidă îi oferă produsului avantajul că aderă perfect la suprafața organelor pomilor, unde acționează prin contact împotriva rapănului (Venturia spp.) și focului bacterian (Erwinia amylovora) la speciile semințoase (măr și păr), cât și împotriva ciuruirii micotice (Stigmina carpophila) la prun, cais, vișin, cireș și piersic și a bășicării frunzelor (Taphrina deformans) la piersic și cais. Datorită caracterului puternic antisporulant,produsulinhibă dezvoltarea sporilor și limitează atacul bolilor în primăvară. Ca urmare, produsul menține o igienă foarte ridicată în livezi.

Întreținere:Aplicat în urma accidentelor climatice sau tăierilor de rodire,FLOWBRIX® ajută la cicatrizarea organelor vătămate ale plantelor. Produsul are avantajul că mărește rezistența la îngheț a pomilor și ajută la buna maturare a lemnului. În plus, tratamentul cu FLOWBRIX prezintă risc redus de fitotoxicitate în primele stadii de dezvoltare a mugurilor.

Foto 2 Basicare frunze piersic_b

Bășicarea frunzelor de piersic (Taphrina deformans). Foto: Adobe Stock Photos


Tratamentul cu FLOWBRIX®, simplu și eficient

Tratamentul din perioada de repaus vegetativ prezintă o fereastră foarte largă de aplicare, pornind de la căderea frunzelor toamna și până la faza de dezmugurit în primăvară. Poate fi folosit și la temperaturi scăzute, dar nu negative, ca să se evite înghețarea picăturilor pe muguri. Având un grad de miscibilitate ridicat, soluția obținută este foarte omogenă, de aceea utilizarea este extrem de facilă. Nu necesită neutralizare și poate fi utilizat în combinație sau în alternanță cu alte produse de protecție a plantelor.

Rapanul marului foto 3_b

Rapănul mărului (Venturia inaequalis). Foto: Adobe Stock Photos

 

RECOMANDĂRI LA APLICARE

Tratamentul cu FLOWBRIX® trebuie atent efectuat, astfel încât soluția să ajungă și pe solul de sub coroana pomilor, acolo unde se pot afla frunze și ramuri tăiate, care formează un mediu favorabil pentru dezvoltarea ciupercilor, cum este rapănul (Venturia spp.). Produsul trebuie să acopere integral coroana și tulpina, deoarece anumiți patogeni – Taphrina deformans (bășicarea frunzelor) sau Erwinia amylovora (focul bacterian) – iernează pe lăstari. Se recomandă aplicarea preventivă în acest sezon împotriva Stigmina carpophila (ciuruirea micotică), al cărei atac se intensifică după iernile moderate, la sâmburoase.

Pentru detalii suplimentare, contactați reprezentanții de vânzări Kwizda Agro Romania +40 37 208 97 00 .

 

un articol realizat de

 KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →