”Lipsește tractoristul”; ce imagine a generat Inteligența Artificială pentru AFIR - Revista Ferma
2 minute de citit

”Lipsește tractoristul”; ce imagine a generat Inteligența Artificială pentru AFIR

AFIR, Inteligenta Artificiala, satul romanesc, tractoristi
foto: AFIR/Facebook

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a cerut Inteligenței Artificiale să genereze  o imagine care să surprindă activitatea instituției.

Instrucțiunile date au fost: „O ilustrare a activității Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România pentru coperta unei pagini de Facebook. Nu folosi text. Finanțarea proiectelor agricole și rurale.”

AI a furnizat o imagine destul de idilică, aș spune inactuală, cu două clădiri rustice, cu un tractor care trage o remorcuță, iar, undeva, pe fundal, două văcuțe la pășune. Un peisaj pictat parcă de un elev din ciclul primar, cu ceva talent.  AI pare să nu fie convinsă că ”satul românesc a crescut”, după cum sună sloganul AFIR: ”Împreună creștem satul românesc”. Atât a putut robotul virtual!

AFIR se declară, însă, satisfăcută de imaginea generată de AI și folosește prilejul să comunice câteva mesaje de auto-promovare:

”Această imagine surprinde incredibil de bine esența activității noastre:

Arată angajamentul nostru față de inovație și progres în domeniul finanțării rurale.

Reflectă modul în care tehnologia poate sprijini fermierii în accesarea fondurilor europene.

Ne ajută să comunicăm mai eficient beneficiile aduse de integrarea inteligenței artificiale în procesele noastre”.

Suntem dedicați să folosim tehnologia în avantajul nostru și al comunității noastre agricole! Continuăm să ne dezvoltăm și să aducem schimbări pozitive pentru sectorul agricol al României!”

Postată pe pagina de Facebook a agenției, imaginea i-a incitat pe useri să comenteze, observând că:

”Lipsesc oamenii, care sunt foarte prezenți și absolut importanți în activitatea AFIR, implicit în rezultate, atat din postura de beneficiari, dar și angajați, consultanți, furnizori, etc.”

AFIR a răspuns: ”Așa este. Rămâne viziunea unei mașini inteligente aflată încă la început.”

”Lipsește tractoristul”, a comentat altcineva.

Aș semnala că pentru AI nu mai există tractoriști și nici funcționari, și nici măcar oameni, în ansamblu: există sisteme GPS, senzori, flux de date, etc. Oamenii să meargă să se distreze, să-i lase pe roboți să muncească, nu-i așa? 

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →