LEGE MODIFICATĂ! Ce SĂ NU VĂ LIPSEASCĂ din TRACTOR! - Revista Ferma
1 minut de citit

LEGE MODIFICATĂ! Ce SĂ NU VĂ LIPSEASCĂ din TRACTOR!

protest tractoare LEGE MODIFICATĂ! Ce SĂ NU VĂ LIPSEASCĂ din TRACTOR!
Pamplona, Spain-March 2022-Protest of farmers and ranchers with tractors in the city.

Potrivit noii legi publicate în Monitorul Oficial nr. 333 din data 10 aprilie, toţi operatorii de tractoare agricole şi silvice care circulă pe drumurile publice sunt obligaţi să deţină o trusă minimă de urgenţă în caz de incidente!

Este vorba de Legea pentru modificarea art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Astefel, articolul 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 8. — Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele, cu excepţia celor din categoriile AM, A1, A2 şi A, tractoarele agricole sau forestiere şi tramvaiele trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu, omologate.”

Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.

Sursa:  https://monitoruloficial.ro/Monitorul-Oficial–PI–333–2024.html

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →