Mitică Fîntînaru: La raportul calitate-preţ, Massey Ferguson este nr. 1 - Revista Ferma
5 minute de citit

Mitică Fîntînaru: La raportul calitate-preţ, Massey Ferguson este nr. 1

Mitica Fintinaru Tanar fermier in jud. Dolj Mitică Fîntînaru: La raportul calitate-preţ, Massey Ferguson este nr. 1

Mitică Fîntînaru lucrează 300 ha cu o combină şi cu două tractoare Massey Ferguson de la Sigma CVM România. Tânărul este convins că a făcut cea mai bună investiţie pentru a reduce atât cheltuielile, cât şi timpul de lucru.

Mitică Fîntînaru, din Carpen, jud. Dolj, lucrează, împreună cu tatăl său, Dumitru Fîntînaru, 300 ha de teren arabil, pe care cultivă grâu, floarea-soarelui, porumb şi mazăre.

CEL MAI REUŞIT UTILAJ PENTRU O FERMĂ DE FAMILIE”

În 2020 au cumpărat o combină Massey Ferguson 7344 Activa, echipată cu heder de cereale păioase de 5,4 m şi cărucior pentru heder, precum şi cu heder de floarea-soarelui.

”A fost cea mai bună ofertă din punct de vedere al raportului calitate-preţ la vremea respectivă. E o combină clasică, pe care se lucrează foarte uşor, mare parte din reglaje se fac manual, ceea ce pentru noi este un avantaj pentru că diminuăm anumite probleme care pot apărea de la un contact imperfect, de la şoareci sau de la praf”, spune Mitică Fîntînaru.

Mitica Fintinaru Tanar fermier in jud. Dolj alaturi de combina Massey Ferguson Mitică Fîntînaru: La raportul calitate-preţ, Massey Ferguson este nr. 1

”Combina Massey Ferguson e cel mai reuşit utilaj. E un utilaj foarte simplu, cu care se lucrează foarte uşor, pierderi nu prea are deloc, consumul e extrem de mic, undeva la 7-8 litri la hectar. Este exact ce ne trebuie nouă pentru o fermă de familie”, adaugă Dumitru Fîntînaru, tatăl tânărului fermier din Dolj.

PESTE 25 HA RECOLTATE ÎN 12 ORE

Combina Massey Ferguson 7344 Activa are deja în jur de 1.200 de ore de lucru fără probleme, în patru campanii de recoltat.

”Înainte aveam o combină românească foarte veche, cu care recoltam maxim 5 hectare de grâu pe zi, iar dacă aveam producţie bună nu treceam de 3 hectare pe zi. Cu combina Massey Ferguson, la floarea-soarelui, cu un heder pe nouă rânduri, am făcut şi 25-27 de hectare în 11-12 ore de lucru. Am mers şi 12 km/oră, cu pierderi de 2-3%, la o producţie de 2.000-2.500 kg/hectar”, detaliază Mitică Fîntînaru.

”Massey Ferguson 8730 ESTE TRACTORUL NOSTRU DE BAZĂ ÎN FERMĂ”

În 2023, după ce a văzut toate tractoarele şi combinele Massey Ferguson în cadrul ”Massey Ferguson eXperience Tour”, tânărul şi-a înlocuit şi tractoarele vechi pe care le avea în fermă de mai mult de 15 ani cu două tractoare noi Massey Ferguson achiziţionate de la Sigma România: MF 8730, de 305 CP şi MF 7S165, de 165 CP, pentru care a dat la buy-back un tractor vechi.

tractor Massey Ferguson S8 in ferma lui Mitica Fintinaru Tanar fermier in jud. Dolj Mitică Fîntînaru: La raportul calitate-preţ, Massey Ferguson este nr. 1

Fermierul susţine că l-au convins raportul calitate-preţ şi fiabilitatea utilajelor Massey Ferguson, dar şi serviciile asigurate de Sigma România: ”La raportul calitate-preţ, Massey Ferguson este numărul unu! Am ales seria 8700 pentru siguranţa în exploatare. Este tractorul nostru de bază, cu care facem lucrările grele în fermă. Are deja aproape 300 de ore de lucru şi nu am avut niciun fel de problemă cu el până acum”.

Tractorul Massey Ferguson 8730 este utilizat la arat, cu un plug de 6 brazde, la prelucrat terenul cu un disc de 5,5 m şi la scarificat, cu un scarificator cu 7 ancore.

”La scarificat, am socotit un consum de 16-17 litri de motorină pe hectar, cu o viteză de lucru de 10 km pe oră, faţă de tractorul vechi, de 190 CP, cu care aveam consum aproape dublu şi o viteză de lucru de 5-6 km/oră”, spune Mitică Fîntînaru.

Massey Ferguson 7S165, LA SEMĂNAT DIN PRIMA ZI

Tractorul mai mic Massey Ferguson 7S165 a fost livrat în fermă de Sigma România anul trecut în octombrie. ”Eram în campania de semănat grâu, am venit din câmp, am lăsat tractorul vechi şi l-am luat pe cel nou şi am semănat cu el”, adaugă fermierul.

Massey Ferguson 7S165 este echipat şi cu roţi tehnologice şi cu GPS şi va fi folosit şi la semănat culturile de primăvară, cu o semănătoare de prăşitoare pe 9 rânduri.

Mitica Fintinaru stg. impreuna cu Silviu Neagu Area Sales Manager Sigma CVM Romania jud. Dolj Mitică Fîntînaru: La raportul calitate-preţ, Massey Ferguson este nr. 1

Mitică Fîntînaru (stg.) împreună cu Silviu Neagu, Area Sales Manager Sigma CVM România jud. Dolj

FINANŢARE ŞI SERVICE RAPID

Faptul că echipa Sigma România s-a ocupat de dosarul de finanţare pentru achiziţia tractoarelor Massey Ferguson l-a ajutat şi a contat foarte mult, pentru că el se afla în plină campanie agricolă şi nu a mai pierdut timp cu acte şi birocraţie, mai spune Mitică Fîntînaru.

Despre echipa de service de la Sigma România, acesta are doar cuvinte de laudă: ”Sunt nişte oameni foarte de treabă şi ei se informează tot timpul despre utilaje. La noi, din fericire, nu a fost cazul să avem probleme până acum nici cu tractoarele, nici cu combina Massey Ferguson, dar nu s-a întâmplat să fi plecat vreodată mecanicii Sigma din fermă şi eu să rămân nemulţumit sau să nu meargă utilajul. Sunt şi foarte prompţi, la revizii eu îi sunam seara şi veneau a doua zi. Nu ştiu cum reuşesc să facă, pentru că au destule utilaje vândute la noi în zonă. Când am făcut revizia pentru un singur tractor, a venit un singur mecanic de la Sigma România, dar când am avut revizia şi pentru combina Massey Ferguson şi pentru unul dintre tractoare, au venit doi mecanici, ca să meargă mult mai repede”, adaugă Mitică Fîntînaru.

Echipa de service Sigma CVM România pentru judeţele Dolj, Olt şi Mehedinţi este formată din şase mecanici, care oferă intervenţii rapide astfel încât fermierii să îşi poată folosi utilajele fără probleme.

logo SIGMA Mitică Fîntînaru: La raportul calitate-preţ, Massey Ferguson este nr. 1

DATE DE CONTACT

Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4,
013981, Bucureşti, Romania
T: + 40 21 233 10 64;
office@saracakis.ro;
www.saracakis.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →