5 minute de citit

La FENDT, viitorul „se întâmplă” acum

noua serie Fendt 700 Vario 1_b

Brandul Fendt s-a dezvoltat la nivel global, iar fermierii de pretutindeni au disponibilă o linie completă de produse Fendt. Evoluţia Fendt ca furnizor complet de utilaje agricole – „full liner” este demonstrată de adăugarea în portofoliul companiei a combinei Ideal, a maşinii autopropulsate pentru erbicidat Rogator 900 şi a semănătorii Momentum. Aceasta a fost una dintre concuziile conferinţei de presă a companiei germane. Noua generaţie a seriei de tractoare Fendt 700 Vario, noua gamă de combine Corus, maşina autopropulsată pentru recoltat furaje Katana 850, presa de balotat Fendt Rotana Xtra Profi şi cositoarea Fendt Slicer 860KC/RC sunt principalele noutăţi prezentate de constructorul german cu acest prilej.

 

AGCO va promova Fendt ca furnizor „full liner”

Eric Hansotia, președinte și director executiv al AGCO, a deschis conferinţa internaţională de presă a Fendt, desfășurată pe câmpurile Farm Estate din Wadenbrunn, Germania. Cele patru puncte centrale ale evenimentului au fost:

„Global Fendt Full-Line”;

Agricultura de precizie;

Activitatea de service şi piese de schimb;

Sustenabilitatea.

noua serie Fendt 700 Vario 2_b

Focus pe necesităţile fermierilor

 

Vânzările nete ale AGCO au crescut cu 37% în ultimii doi ani, iar previziunile arată o majorare până la 12,5 miliarde de dolari pentru 2022. În acelaşi timp, AGCO a sporit marjele operaționale, iar investițiile în cercetare și dezvoltare continuă să crească. „AGCO lucrează din greu pentru a fi foarte aproape de clienții noștri. Vrem să fim compania cea mai concentrată pe necesităţile fermierilor, pentru a-i ajuta să fie mai profitabili, mai productivi și mai sustenabili”, a spus Hansotia.

 Noua generatie Fendt 700 Vario4_b

Acţiuni proactive

În cadrul Grupului AGCO, brandul Fendt a devenit şi mai proeminent în ultimii cinci ani, pe măsură ce strategia companiei este mai clară. Eric Hansotia a remarcat, de asemenea, nevoia din ce în ce mai mare de agricultură de precizie pentru a ajuta fermierii să gestioneze mai bine inputurile într-o perioadă în care marjele de profit ale fermelor sunt reduse, chiar dacă prețurile produselor agricole cresc.

În ceea ce priveşte derularea activităţilor de service şi piese de schimb, „AGCO şi Fendt îşi propun să facă trecerea de la activităţile reactive la acţiunile proactive, astfel încât să anticipeze necesităţile fermierilor înainte ca aceştia să le ceară”, a mai spus Eric Hansotia.

Noua generatie Fendt 700 Vario2_b

Investiţii şi planuri ambiţioase

Pe piața europeană a tractoarelor, Fendt deţine o importantă cotă de piaţă şi doar problemele apărute în aprovizionarea cu componente ar putea împiedica firma să își atingă obiectivul de vânzări de 20.000 de tractoare în acest an, o ambiție pe care compania o are de ceva vreme, după ce în 2021 au fost produse 19.160 de unităţi.

Pe viitor, AGCO şi Fendt îşi concentrează atenţia asupra atingerii pragului de 24.000-25.000 de unități vândute și apreciază că acest lucru este foarte posibil. Pentru realizarea acestor planuri, Fendt face investiţii serioase: aproape o sută de milioane de euro în unităţile de la Marktoberdorf, Hohenmölsen (36 milioane de euro), Asbach-Bäumenheim (30 milioane de euro), Wolfenbüttel (13 milioane de euro) şi Feucht (8 milioane de euro). De asemenea, după ce anul trecut au fost alocate 93,8 milioane de euro, anul acesta sunt planificate investiții în valoare de 118,5 milioane de euro pentru dezvoltare şi cercetare.

 

Noua generație Fendt 700 Vario

De la lansarea sa în 1998, Fendt 700 Vario a câștigat numeroase premii, dar și încrederea fermierilor şi a contractorilor şi, de atunci, a fost cea mai bine vândută gamă Fendt. Odată cu lansarea celei de-a șaptea generații a modelului Fendt 700 Vario, constructorul german aduce un design complet nou și extinde gama de putere la 300 CP pentru aplicații versatile. Astfel, generaţia a 7-a a seriei Fendt 700 Vario vine echipată cu un motor nou, cu sistemul FendtONE, cu o nouă generație a încărcătorului frontal Fendt Cargo şi cu multe alte îmbunătăţiri și inovaţii tehnice. Polivalenţa şi manevrabilitatea revoluţionară a acestei serii de tractoare stabileşte noi standarde la nivel mondial.

Noua gamă are cinci modele (Fendt 720 Vario, 722 Vario, 724 Vario, 726 Vario și Fendt 728 Vario) cu o putere de la 203 până la 283 CP (147-206 kW) (ECE R120). 

Noua generatie Fendt 700 Vario1_b

Explorarea alternativelor

La finalul conferinţei de presă, răspunzând întrebărilor celor prezenţi, echipa de management a Fendt a afirmat că acordă atenție metodelor alternative de alimentare a tractoarelor, atât în ceea ce privește dezvoltarea modelelor electrice (pe baterie), cât și a tehnologiei pilelor de combustie cu hidrogen. Tractorul Fendt e100 Vario anunţat în 2017 ar putea fi disponibil în următorii doi ani, iar două tractoare prototip alimentate cu hidrogen urmează să fie trimise pentru teste în ferme în aproximativ un an.

noua serie Fendt 700 Vario 3_b

Roboţii, mai eficienți decât tractorul autonom

În ceea ce priveşte tractoarele autonome, Eric Hansotia a spus că această tehnologie este disponibilă, dar mai greu de pus în practică din cauza legislaţiei actuale. CEO-ul AGCO apreciză că, în condiţiile actuale, ar putea fi mai eficienţi roboţii de câmp de mici dimensiuni – „roiurile de roboţi”, aşa cum este Fendt Xaver.

Noua generatie Fendt 700 Vario3_b

„EXPERIENŢA FENDT”

„Fermierii doresc tot ceea ce este mai bun pentru afacerile lor, atât în domeniul tehnologiei, cât şi al productivităţii, iar Fendt este recunoscut pentru calitatea de top în toate domeniile care ţin de tehnica agricolă. Fendt gândeşte global şi doreşte să devină un furnizor global «full liner». «Fendt experience» este o colecţie a tot ceea ce compania oferă fermierilor de pretutindeni”, a declarat Eric Hansotia, președinte și CEO al AGCO.

 

un articol de

GHEORGHE GHIȘE

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →