KRONE şi LEMKEN se concentrează pe autonomie - Revista Ferma
3 minute de citit

KRONE şi LEMKEN se concentrează pe autonomie

KRONE Combined Powers 01 KRONE şi LEMKEN se concentrează pe autonomie
„Combined Powers”, Krone

Prin proiectul lor comun „Combined Powers”, Krone şi Lemken îşi extind în mod semnificativ gama de aplicaţii pentru conceptul lor autonom, prin utilizarea spaţiului de ataşare frontal şi a proceselor de lucru asociate.

Experienţa şi rezultatele testelor de teren din 2022 şi 2023 au ajutat la optimizarea şi dezvoltarea ulterioară a diferitelor caracteristici ale unităţii autonome, funcţionalitatea acesteia fiind îmbunătăţită semnificativ prin integrarea unei legături frontale cu arborele cardanic (PTO).

Utilitate practică atât la cosit, cât şi la lucrat solul

Sunt astfel disponibile două puncte de ataşament inteligente, separate, ce pot fi folosite eficient atât pentru lucrări pe păşuni, cât şi la prelucrarea solului.

  • Pentru specialistul în păşuni Krone, de exemplu, utilizarea unei combinaţii de priză de putere faţă-spate îmbunătăţeşte semnificativ eficienţa cositului. Astfel au fost efectuate cu succes primele experienţe folosind cositoarea frontală Krone EasyCut F 320 în combinaţie cu cositoarea Butterfly EasyCut B 950 Collect.
  • Lemken, pe de altă parte, utilizează funcţia suplimentară, în special în domeniul de cultivare a miriştilor şi de semănat, unde tăvălugii şi buncărele frontale pot fi acum transportate şi utilizate cu uşurinţă.
LEMKEN Combined Powers 01 KRONE şi LEMKEN se concentrează pe autonomie
„Combined Powers”, Lemken

Testarea continuă în condiţii de fermă

Proiectul „Combined Powers” marchează un pas decisiv către eficienţă şi inovare. Tractoarele autonome dezvoltate de Krone şi Lemken pot fi folosite deja în teste practice pe scară largă şi îmbunătăţesc semnificativ fiabilitatea proceselor autonome. Testarea acestora continuă în diferite ferme din Germania şi în statele vecine, folosind diverse implemente în condiţii reale de lucru.

Colaborarea Krone şi Lemken se bazează pe interfeţe deschise şi sunt în dialog şi cu alţi producători de implemente pentru a exploata noi parteneriate şi a crea valoare adăugată pentru fermieri.

AUTONOMIE ŞI PUTERE SPORITĂ

VTE-urile (unităţile de proces autonome) au fost dezvoltate în continuare, în special în ceea ce priveşte uşurinţa de întreţinere, caracterul practic şi optimizarea suporturilor senzorilor.

Un alt punct forte este îmbunătăţirea motorului diesel-electric. Noua generaţie de unităţi autonome îşi păstrează puterea de 170 kW/230 CP şi direcţia pe 4 roţi, având anvelope mari pentru putere de tracţiune maximă şi presiune minimă la sol.

Noile unităţi-tractoare se diferenţiază şi prin culoarea gri-platină uniformă.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →