Krone lansează remorca cu podea rulantă Knapen KX - Revista Ferma
3 minute de citit

Krone lansează remorca cu podea rulantă Knapen KX

Echipament perfect pentru o utilizare multifuncțională

remorca cu podea rulanta Knapen KX de la KRONE Krone lansează remorca cu podea rulantă Knapen KXPentru lucrările de transport pe distanțe medii și lungi, combinația dintre camion agricol și remorcă cu podea rulantă se dovedește a fi extrem de interesantă din punct de vedere economic și logistic.

Krone, specialistul german în tehnica pentru furajele verzi, a prezentat oficial presei agricole internaţionale, încă din a doua parte a lunii iunie, noutăţile şi inovaţiile Krone ce vor fi lansate la Agritechnica 2023. Astfel, în avanpremieră, într-o fermă din apropiere de Berlin, alături de inovaţiile în domeniul digital, am avut posibilitatea de a vedea în lucru:

  • Două noi combinații de cositori „Butterfly” – EasyCut B 880 CV/CR (Collect) şi B 1050 CV (Collect) – cu sisteme de condiționare în dotarea standard, iar opţional pot fi echipate cu unități de transport transversal.
  • Cea mai mare greblă cu patru rotoare din lume – Swadro TC 1570 – un concept unic de cadru în „V” care impresionează prin suprafața mare de lucru, funcționarea extrem de silențioasă și confortul maxim pentru operator.
  • Remorcile furajere Krone RX și ZX. Dotate cu noul sistem de tăiere OptiGrass pentru o tocare perfectă și un flux mare de colectare, aceste modele stabilesc noi repere pentru remorcile profesionale pentru furaje.
  • Remorca agricolă de transport cu podea rulantă Knapen KX.

Noua serie KX cuprinde două modele, KX 650 și KX 770, cu volume de încărcare de până la 65 mc și respectiv 77 mc, în funcție de echipament. Datorită caracteristicilor diverse, noile remorci de transport sunt ideale pentru utilizarea multifuncțională.

Construcția ușoară, din aluminiu, face ca greutatea remorcii cu podea rulantă (neîncărcată) să fie foarte mică și – împreună cu plafonul acoperit cu prelată rulantă, în echiparea standard, precum și opțional cu acoperiș rabatabil hidraulic cu plasă sau PowerSheet impermeabil – se asigură o utilizare optimă a volumului de încărcare disponibil.

Volumul mare permite încărcarea şi transportul diverselor tipuri de mărfuri agricole, inclusiv paleți, saci big-bags și baloți de paie, ceea ce asigură un grad ridicat de flexibilitate în ceea ce privește mărfurile care urmează să fie transportate pe tot parcursul anului.

Podea mobilă pentru descărcare rapidă 

Cu ajutorul unui sistem hidraulic puternic, remorca cu podea mobilă KX poate fi descărcată complet în spate, confortabil, prin telecomandă radio, în aproximativ 3,5 minute. Oblonul spate (hayon-ul) este rabatabil, acţionat hidraulic.

Materialele în vrac, cum ar fi cerealele, pot fi descărcate și prin intermediul împingătorului de cereale integrat în hayon. Datorită descărcării orizontale, prin intermediul podelei în mişcare, nu există pericolul de răsturnare.

Noile modele Knapen KX vor fi disponibile pentru vânzare încă din luna septembrie, inițial către dealerii Krone selectați din Germania și ulterior direct în alte țări europene.


Liderul de piață european în sectorul remorcilor şi semiremorcilor pentru camioane, Krone Commercial Vehicle SE, își consolidează angajamentul față de sectorul logisticii agricole. Împreună cu filiala Knapen Trailers, din Deurne (Olanda), care face parte din Grupul Krone din 2019, compania își extinde portofoliul de produse pentru a acoperi întregul proces de transport încă din câmp.

Knapen Trailers este un producător specializat în remorci cu podea rulantă din aluminiu din anul 1984. Cu o soluție unică pentru service, piese de schimb, închiriere şi leasing, Knapen oferă clienților săi servicii de primă clasă și un know-how exemplar. Afacerea Knapen a fost achiziționată de Krone în 2019.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →