5 minute de citit

Kioti HX 1201PC-EU, un tractor premium furnizat de UTILBEN

Ca urmare, Kioti HX sunt cele mai performante și eficiente tractoare fabricate vreodată în Coreea de Sud și dezvăluie clar identitatea renumitului fabricant asiatic de utilaje agricole.

Kioti HX 1201PC-EU 4_b

Inginerii sud-coreeni au insistat ca tractoarele Kioti HX să fie testate în condiții reale de lucru, și nu doar pe bancurile de probă, așa că performanțele lor în câmpul muncii au fost pe deplin demonstrate. Din punct de vedere tehnic, Kioti HX este un etalon pentru noua gamă de tractoare pe care fabricantul sud-coreean Daedong le va scoate pe piață. Așa că, putem spune că fermierii care vor opta pentru un tractor Kioti HX se pot mândri cu o bucățică din viitor.

Kioti HX este un reper în materie de fiabilitate, comfort și precizie, fără să îi dea prea multe bătăi de cap operatorului. Adică, fără o mulțime de senzori și cu electronică suficientă cât să nu devină o problemă. Deocamdată, Kioti a produs 3 modele din seria HX: de 90 de cai putere, de 100 de cai putere și de 115 cai putere. Modelul de top, Kioti HX 1201PC-EU are 115 cai putere nominală și 125 de cai putere maximă. Despre acesta vom vorbi în cele ce urmează.

Kioti HX 1201PC-EU 2_b

Motorul este produs chiar de Daedong, un aspect deosebit de important în ceea ce privește fiabilitatea pe termen lung. Asta pentru că nu există niciun risc de compatibilitate între motor, transmisie și celelalte componente-cheie ale tractorului. Motorul este robust și stabil din punct de vedere tehnic și face față cu brio sarcinilor grele și de durată. Capacitatea cilindrică este de 3,8 litri, cu 4 cilindri, injecție directă, turbocompresor și intercooler.

Kioti HX 1201PC-EU dezvoltă un cuplu maxim de 486 de Newton-metri. Accesul la motor este foarte facil, iar întreținerea se face cu ușurință. Capacitatea rezervorului de combustibil este de 180 de litri, iar cel de AdBlue este de 18 litri. În scopul de a asigura rezistență când vine vorba de sarcini grele și fiabilitate pe termen lung, motorul este echipat cu un sistem special de lubrifiere forțată și cu un sistem performant de răcire.

Motorul este Stage V, ceea ce înseamnă că respectă toate reglementările europene în materie de poluare. În ceea ce privește siguranța, tractorul Kioti HX 1201PC-EU respectă și Mother Regulation, o normă europeană foarte strictă care are în vedere protecția deplină a fermierului aflat la volan. Ca urmare, toate tractoarele Kioti HX livrate de UTILBEN vor fi însoțite de Cartea de Identitate a Vehiculului, emisă de către Registrul Auto Român.

Kioti HX 1201PC-EU 3_b

Transmisia tractorului Kioti HX 1201PC-EU este 4×4, Power Shuttle, cu 32 de viteze înainte și 32 de viteze înapoi, precum și cu sistem mecanic de blocare a diferențialului pe puntea spate. Foarte important, acest tractor este echipat standard cu așa-numitul creeper, care este un reductor ce permite lucrul în sarcină la viteze foarte mici. Această dotare standard garantează, practic, performanța transmisiei și a motorului.

Atât frâna de serviciu, cât și frâna de parcare sunt frâne umede, însă tractorul Kioti HX 1201PC-EU este echipat și cu un sistem omologat de frânare pneumatică pentru remorcă. La capitolul dotări standard, notăm apărătorile de noroi față-spate, filtru de aer și prefiltru de aer. Acest tractor poate fi echipat cu ridicător frontal și priză de putere, precum și cu încărcător frontal fabricat de Daedong, deci, perfect compatibil. Totodată, poate fi echipat cu greutăți standard de 500 de kilograme.

Cabina este una modernă și îi oferă ocupantului vizibilitate deplină și acces pe ambele părți. Volanul poate fi reglat pe înălțime și poate fi înclinat în funcție de preferințele utilizatorului. Comutatoarele sunt robuste și precise, astfel încât să garanteze rezistența la manevre repetate și uzură. Scaunul operatorului este pivotant și este dotat cu suspensie pe aer și încălzire, în echiparea standard. Aerul condiționat intră și el în echiparea standard și puteți opta pentru un frigider care are și funcție de încălzire.

Kioti HX 1201PC-EU 5_b

Sistemul hidraulic este format din două pompe care acționează separat. Pompa pentru implemente are un debit de 75 de litri pe minut, iar pompa pentru sistemul de direcție are un debit de 46 de litri pe minut. Deci, sistemul hidraulic are un debit total de 121 de litri pe minut, un indicator al eficienței și productivității. Kioti HX 1201PC-EU are două comenzi hidraulice cu dublă acționare, însă puteți opta pentru o a treia comandă, pentru modul flotant și pentru blocare.

Prinderea în 3 puncte este de categoria a II-a, cu sistem rapid de cuplare și sistem electronic de control. Asta vă asigură o forță de ridicare de 4.400 de kilograme. Priza de putere din spate este independentă și vine la pachet cu opțiunea Ground PTO, care face posibilă transmiterea puterii printr-un ax cardanic către roțile remorcii. În materie de dispozitive de tractare, Kioti HX 1201PC-EU are bară de tracțiune și cuplă automată de remorcare, reglabilă pe înălțime.

Oferta de utilaje Kioti poate fi consultată pe site-ul www.utilben.ro/kioti sau puteți apela numărul de telefon 0733 040 000 pentru mai multe informații. Prin colaborarea cu UTILBEN, beneficiați de garanție extinsă, livrare rapidă,piese de schimb pe stoc și service cu acoperire națională.

Kioti HX 1201PC-EU 1_b

Telefon: 0733 040 000

Email: contact@utilben.ro

Website: www.utilben.ro

LogoUTILBEN-_b

Sediul UTILBEN Cluj-Napoca

Adresa: Bulevardul Muncii, nr. 36, Cluj-Napoca, jud. Cluj

Sediul UTILBEN Baciu

Adresa: Strada Transilvaniei, nr. 446, Baciu, jud. Cluj

Sediul UTILBEN București

Adresa: Strada Ithaca, FN, Bolintin-Deal, jud. Giurgiu

Sediul UTILBEN Iași

Adresa: Strada Transagropolis, nr. 4, Lețcani, jud. Iași

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →