John Deere testează tractorul robot electric - Revista Ferma
3 minute de citit

John Deere testează tractorul robot electric

SESAM (Sustainable Energy Supply for Agricultural Machinery) a fost prezentat pentru prima dată la SIMA 2017. Proiectat şi testat în Europa, conceptul iniţial prezentat la standul John Deere de la Paris a fost o machetă a unui șasiu 6R cu motorul diesel ce era înlocuit cu un set de baterii de 130kWh. Energia electrică a fost utilizată pentru a alimenta o transmisie continuă DirectDrive adaptată.John Deere robot electric_bSESAM în varianta mai puternică

Acum, prototipul SESAM2, construit ca parte a aceluiași proiect german Gridcon 2, nu numai că arată diferit, dar are un pachet de baterii mult mai mare, de 1000 kWh: 500 kW către grupul motopropulsor complet electric, iar 1000 kW sunt disponibili pentru a alimenta utilajele externe. Puterea suplimentară ar trebui să permită ca SESAM2, cu o baterie plină, să funcționeze până la 10 ore la o sarcină de 80% a motorului.

SESAM2 are la bază tot un cadru 6R, iar bateria este construită pe întreaga lungime a tractorului.John Deere robot electric 1_b

Cabină detaşabilă pentru „roiuri” de roboţi

Noul robot are o cabină detașabilă și un sistem de comunicare „fără fir” care permite ca tractorul robot să poată fi controlat atât manual (direct din cabină), cât şi automat – cu sau fără cabină.

Angrenajul tractor robot + cabină este folosit pentru deplasarea în câmp, după care cabina poate fi decuplată şi folosită ca un „post de control” pentru a permite operatorului să supravegheze tractorul și să facă ajustări, dacă este necesar. Acest lucru nu este atât de ineficient pe cât ar putea părea, deoarece SESAM2 este conceput pentru a lucra în „roiuri”, permițând unui singur operator să monitorizeze și să controleze mai mulţi roboţi care lucrează în același timp pe câmp.

Bazat pe un 6R, primul concept SESAM semăna foarte mult cu un tractor standard, având doar motorul diesel înlocuit cu un pachet de baterii.

AgTech Salin 247_b

Imagini video inedite cu noul robot John Deere în testare!

SALIN 247 SEAMĂNĂ SINGUR

Start-up-ul american AgTech Salin 247 a testat în câmp prototipul primei sale semănători electrice, autonome, pe 4 rânduri.

Compania construiește o platformă universală pentru mașini mici, ușoare, electrice și autonome, care să fie folosite pentru diverse activităţi de producție în culturile agricole, și oferă o serie de servicii pentru aceste mașini. Odată cu dezvoltarea acestui nou prototip, compania ţinteşte următorul pas – efectuarea de teste pe teren la fermierii interesaţi.

Aceste maşini autonome pot îmbunătăți sănătatea solului având o greutate relativ mică şi precizie ridicată. Vezi cum schimbă Salin 247 modul de lucru al fermierilor! https://www.salin247inc.com1JOHN-DEERE-sesam2_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →