John Deere lanseză noile serii de combine T5 și T6 - Revista Ferma
4 minute de citit

John Deere lanseză noile serii de combine T5 și T6

John Deere introduce opt noi modele de combine, grupate în noile serii T5 și T6, cu o putere a motorului de la 305CP până la 466 CP.

T5 T6 combine John Deere 06 John Deere lanseză noile serii de combine T5 și T6
sursa: John Deere

John Deere a lansat două noi serii de combine: T5 și T6. Cifrele indică numărul de căişori/scuturători și anume 5 și 6. În cadrul acestor două serii vor fi disponibile un total de opt modele noi, ce oferă o gamă largă de opțiuni de putere. Cel mai mic model din seria T5, T5 400, dezvoltă 305 CP şi are un motor JD PowerTech PSS de 6,8 litri, cu șase cilindri. Cel mai mare model T6 800, din seria T6, este propulsat de un motor JD9X cu o capacitate de 9 litri şi 466CP.

Noile combine John Deere T5 şi T6 au aceeași cabină ca şi seria X9 care aduce operatorului confort și funcționalitate de primă clasă. Cabina este echipată cu o numeroase facilități, inclusiv ActiveSeat II, lumini LED şi o ușă cu etanșare împotriva prafului. Joystick-ul CommandPROTM oferă operatorului controlul intuitiv și personalizat al tuturor funcțiilor principale ale combinei, îmbunătățind și mai mult experiența operatorului. În plus, combina poate fi echipată cu un nou afișaj G5plus CommandCenter şi un receptor GPS StarFire 7500 şi conectivitate JDLinkTM pentru eficiență operațională și gestionarea simplă a datelor.

John Deere combina T5 scaled John Deere lanseză noile serii de combine T5 și T6
sursa: John Deere

Buncăr mare de cereale şi compensare în pantă

Noile combine pot fi echipate cu un buncăr de cereale mai mare: T5 are un buncăr standard de 10.000 de litri şi opțional de 11.500 de litri; În timp ce T6 este dotat standard cu un buncăr de cereale de 11.000 de litri, cu o variantă opțională de 13.500 de litri. Dotările opţionale sunt cu 15% și, respectiv, 23% mai mare decât versiunile standard.

Şnecul de descărcare reglabil are o viteză de 150 de litri pe secundă, realizînd golirea buncărului de 10 tone de cereale în 90 de secunde!

Pentru zonele deluroase sunt disponibile opțiuni de compensare a pantei laterale, cu o compensare de bază de până la 7% înclinație și pachetul opțional de pantă laterală (compensare de până la 14% înclinare) și tehnologia HillMasterTM cu o compensare de până la 22% înclinație.

T5 T6 combine John Deere 09 John Deere lanseză noile serii de combine T5 și T6
sursa: John Deere

Productivitate îmbunătățită cu recoltare de precizie

Noile combine T5 și T6 sunt echipate cu tehnologie avansată John Deere Precision Ag, inclusiv receptorul integrat StarFireTM 7500 și afișajul G5Plus CommandCenterTM.

G5Plus CommandCenterTM oferă operatorilor un afișaj mare, de înaltă definiție, de 12,8 inchi, cu funcționalități intuitive de meniu, ce oferă un control și vizibilitate maximă în timpul recoltării. În plus, operatorii au opțiunea de a echipa combina cu monitorul extins G5Plus ce permite controlul mai mult funcții simultan, cum ar fi vizualizarea funcțiilor de control al vehiculului pe afișajul principal și aplicațiile agricole de precizie precum AutoPathTM, Machine Sync sau Grain Sensing pe monitorul extins.

Opțiunea de sincronizare Machine Sync permite șoferului combinei să controleze viteza, direcția și poziția tractorului, facilitând descărcarea precisă și umplerea uniformă, din mers a remorcii.

De asemenea, tehnologia de detectare a cerealelor oferă măsurători în timp real ale umidității, conţinut proteină și amidon, de exemplu, în grâu și orz, facilitând separarea cerealelor cu valoare mai mare, chiar și în timpul recoltării.

T6 S7 X9 combine John Deere John Deere lanseză noile serii de combine T5 și T6
sursa: John Deere

Confort excepțional pentru operator

Cabina premium, spațioasă, de 3,68m3, include o ușă cu etanșare împotriva prafului și un interior presurizat pentru a preveni pătrunderea prafului și a resturilor vegetale în cabină. Opționalul, ActiveSeatTM II oferă comenzi electronice complet reglabile, răcire integrală și tehnologie electronică de suspensie pentru confort maxim al șoferului. Cabina dispune de  puncte de încărcare și USB poziționate convenabil, precum şi capabilități remarcabile de comunicare și audio, precum și suport complet Apple CarPlay și Android Auto.

Joystick-ul CommandPROTM este o unitate de control ușor de utilizat, ergonomică și personalizabilă a combinei, care facilitează programarea și stocarea diferitelor setări pentru diferite situaţii.

John Deere a anunțat că producția noilor modele de combine T5 şi T6 va începe în această toamnă.

T6 S7 X9 combines The John Deere Combine Family 01 John Deere lanseză noile serii de combine T5 și T6
sursa: John Deere

Vezi care sunt cele mai puternice tractoare John Deere!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →