John Deere a strălucit în Oraşul Luminilor - Revista Ferma
2 minute de citit

John Deere a strălucit în Oraşul Luminilor

Noua tehnologie anunţată în premieră la început de ianuarie, cu ocazia târgului de tehnologie de la Las Vegas (Consumer Electronic Show 2023 – CES), poartă numele de ExactShot și promite să reducă în mod substanţial cantitatea de îngrășământ necesară la înfiinţarea culturilor agricole prin introducerea îngrășământului starter direct la sămânţă. Astfel, procesul tradițional de pulverizare a unui flux continuu de substanţă fertilizantă pe rândurile de semănat este înlocuit cu o aplicare ultra-localizată.

John Deere a stralucit în Orasul Luminilor 1_b

EXACTSHOT OFERĂ 4 AVANTAJE

1. Fertilizare ultra-precisă. Folosind senzori, ExactShot distribuie doar cantitatea necesară de îngrăşământ (aproximativ 0,2 ml), direct pe sămânţă, în momentul în care aceasta intră în sol, iar acest lucru este posibil la viteze de până la 16 km/h.

2. Cu 60% mai puţin fertilizant.Cu ajutorul acestei tehnologii revoluţionare, John Deere estimează că se pot obţine economii de cel puţin 60% în ceea ce priveşte cantitatea de îngrăşământ starter necesară la înfiinţarea culturilor.

3. Economie uriașă de bani. Numai în Statele Unite şi doar pentru cultura porumbului, susţin reprezentanţii companiei americane, prin utilizarea ExactShot ar putea rezulta o economie de peste 532 milioane de litri de îngrăşământ starter în fiecare an. Vorbim de o cantitate uriaşă, care ar scuti fermierii de cheltuieli în valoare de 650 milioane de dolari.

4. Scade impactul îmburuienării. De asemenea, datorită pulverizării ultra-precise, va scădea impactul îmburuienării şi, pe cale de consecinţă, va rezulta o reducere a substanţelor chimice pentru controlul acestora.

John Deere a promis că tehnologia ExactShot va fi disponibilă chiar din această primăvară.

John Deere a stralucit în Orasul Luminilor 2_b

TEHNOLOGIA FACE DIFERENȚA

„De ce ar trebui să-ți pese de fermieri când aceștia reprezintă mai puțin de 2% din populația SUA?”, a întrebat John May, CEO-ul John Deere, în prezentarea susţinută la Centrul de Convenţii din Las Vegas. Răspunsul său a fost unul cât se poate de convingător: „pentru că producția de alimente este exact locul în care tehnologia își dovedește relevanța și face diferența!”

ExactShot va ajuta fermierii să fie sustenabili din punct de vedere economic și ecologic, ceea ce devine vital, având în vedere că agricultura va trebui să sporească producția cu până la 70% utilizând aceleaşi suprafeţe agricole.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →