JCB prezintă iCON Fastrac - Revista Ferma
2 minute de citit

JCB prezintă iCON Fastrac

JCB a împărţit componentele electronice implicate în funcţionarea tractorului în trei zone cheie, iar noul sistem, pe care l-a numit ‘iCON’, deserveşte fiecare secţiune individual, printr-un ecran comun. Astfel, ‘iCONFIGURE’ urmăreşte crearea unei experienţe de control personalizate pentru fiecare operator, iar ‘iCONNECT’ asigură integrarea tehnologiei avansate de agricultură de precizie, în timp ce ‘iCONTROL’ redefineşte funcţionarea transmisiei cu ajutorul unui software de management de generaţie nouă.

 JCB prezinta iCON Fastrac_b


Interfaţa cu operatorul, mult îmbunătăţită

Noile tractoare Fastrac, cu puteri de la 175 până la 348 CP (133 kW – 260 kW), au primit noua consolă iCON cu ecran tactil de 12 inchi care oferă o flexibilitate remarcabilă în gestionarea controlului şi a informaţiilor de către operator. De asemenea, dispun de ISOBUS complet integrat, ghidare precisă prin GPS şi aplicaţii de control a implementelor. Cotiera are integrat şi un joystick auxiliar multifuncţional cu butoane configurabile.

 

JCB Headland Turn Assist

Totodată, există posibilitatea memorării a până la 50 de profiluri de control diferite pentru operatori, iar JCB Headland Turn Assist are acum nu mai puţin de 50 de secvenţe individuale cu până la 50 de paşi fiecare. În plus, cabina este echipată cu un nou sistem de climatizare automat, cu încărcare solară, şi de monitorizare a temperaturii.

 JCB prezinta iCON Fastrac 2_b


Capabilităţi extinse pentru agricultura de precizie

Noua generaţie de tractoare Fastrac din seriile 4000 şi 8000 sunt pregătite pentru agricultura de precizie. Sistemul de ghidare GPS complet integrat şi instalat din fabrică se bazează pe un receptor Novatel Smart-7, un controler de direcţie şi interfaţă de utilizator JCB, cu control al secţiunii şi control al ratei variabile disponibile ca opţiuni de deblocare.

 

Opţiunea GPS Ready

În cazul în care clientul are deja un sistem de ghidare şi de agricultură de precizie, opţiunea GPS Ready permite Fastrac-ului să se integreze rapid cu acesta. Pe de altă parte, cu ajutorul noului software pentru transmisie, operatorii pot seta viteza de deplasare adecvată, lăsând tractorul să echilibreze turaţiile motorului şi raportul de transmisie pentru a o atinge la cel mai economic nivel.

 

un articol de

LIVIU GORDEA

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →