IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria - Revista Ferma
3 minute de citit

IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

IMG 8585 IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului AgrariaIRUM, singurul producător român de tractoare agricole, lansează trei noi produse în cadrul târgului de la Jucu, care se desfășoară anul acesta în perioada 18 – 21 aprilie. Noile produse se vor prezenta în standul IRUM, vorbind de o grapă cu disc, un combinator și nu în cele din urmă, o nouă tehnologie dezvoltată prin propriul Centru de Cercetare și Dezvoltare IFOR, anume sistem cu vibrații pentru plug agricol.

IMG 8577 IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

Ne mândrim cu o nouă contribuție adusă tehnologiei. De data aceasta inginerii IRUM au reușit finalizarea unei tehnologii absolut inovative, ce va avea un impact major asupra optimizării și îmbunătățirii  timpului de lucru, reducerea consumului de carburant, reducerea amprentei de carbon și nu în ultimul rând, eliminarea efectului de stratificare a solului, stratificare cu efect negativ pe termen lung, ce conduce la blocarea fluxului natural de circulație a apei în sol, afectând inclusiv circulația și transferul substanțelor nutritive.

Tehnologia se bazează pe un sistem cu vibrații care acționează la nivelul trupiței plugului, ce poate fi adaptat pentru orice model de plug. Vorbim mai exact de un kit  ce se  montează  foarte ușor și rapid, indiferent de numărul trupițelor, a tipului de tractor utilizat sau a suprafeței exploatate.

În urma testărilor realizate, pentru un plug cu trei trupițe, atașat și echipat unui tractor de 100 CP, s-au obținut și au fost validate oficial împreună cu experții de la INMA performanțe remarcabile. În primul rând, s-a certificat reducerea consumului de carburant, în medie cu 11-14% pe fiecare hectar testat, variația fiind dată de tipologia și starea solului, s-a obținut o reducere a timpului de exploatare cu 10%, datorită faptului că tractorul înaintează mult mai ușor crescând astfel productivitatea, iar nu în ultimul rând, s-a constatat eliminarea stratificării solului de sub brazdă.

IMG 8579 IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

Din rezultatele prezentate anterior derivă beneficiile aduse mediului, prin reducerea poluării, datorită reducerii consumului de carburant și în egală măsură asigurarea circulației substanțelor nutritive din sol și a circulației apei, datorită sistemului de vibrații care nu permite compactarea solului de sub brazdă.

Componenta economico – financiară este de asemenea un beneficiu pentru fermier. Discutăm de economia obținută prin reducerea consumului de carburant, dar și prin economia obținută prin reducerea cheltuielilor de mentenanță a tractorului, datorită ușurării sarcinii acestuia în exploatarea la arat.

IMG 8581 IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

Nu în ultimul rând, vorbim și de economia uneia dintre cele mai scumpe resurse a zilelor noastre, anume reducerea  timpului de exploatare, practic optimizarea timpului de lucru al fermierului, care termină mai repede operațiunea de arat, putând să-și aloce timpul economisit pentru alte lucrări.

IRUM invită toți iubitorii de agricultură în standul IRUM, E145, pentru a vedea în premieră și a afla mai multe despre noile produse, de la reprezentanții IRUM!

IRU00875 IRUM lansează trei noi produse, în cadrul târgului Agraria

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →