„INDUSTRIA” DISCUȚIILOR! Două zile de discuții la Ministerul Agriculturii - Revista Ferma
2 minute de citit

„INDUSTRIA” DISCUȚIILOR! Două zile de discuții la Ministerul Agriculturii

proteste ministru barbu „INDUSTRIA” DISCUȚIILOR! Două zile de discuții la Ministerul Agriculturii

Întâlniri între conducerea MADR și reprezentanții asociațiilor de fermieri, ai procesatorilor şi retailerilor

Potrivit MADR, Ministrul Agriculturii, Florin-Ionuț Barbu, se va întâlni astăzi și mâine cu reprezentanţii asociaţiilor de fermieri, ai procesatorilor şi retailerilor, pentru a discuta problemele cu care se confruntă, măsurile de sprijin şi soluţiile de finanţare.

Astfel, luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 11:00 sunt aşteptaţi fermierii din sectorul ovine şi caprine, respectiv 16 asociaţii, de la ora 13:00 vor intra cei din sectorul vegetal (nouă asociaţii), iar de la 16:00 sunt programaţi reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) şi marii retaileri prezenţi în România.

De asemenea, marţi, 16 ianuarie, de la ora 11:00, sunt programaţi fermierii din sectorul zootehnic, (cinci asociaţii care reprezintă vaca de lapte şi cea de carne), de la 14:00 vor intra la discuţii cei care reprezintă sectorul de porc şi pasăre (cinci organizaţii), iar de la ora 16:00 sunt aşteptaţi procesatorii din industria alimentară, respectiv cele cinci organizaţii patronale reprezentative din sector.

„Ne vom aşeza la masa discuţiilor civilizat, astfel încât să putem înţelege exact cu ce probleme se confruntă cu toţii. Vom căuta să găsim rezolvare în cel mai scurt timp pentru că activitatea în agricultură trebuie să continue şi să se dezvolte, în beneficiul fermierilor, dar având în centrul atenţiei consumatorul român, care aşteaptă produse sigure şi de calitate”, a declarat ministrul Florin-Ionuţ Barbu.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →