Incredibil: doar 3% dintre operatorii agricoli sunt fiscalizaţi! - Revista Ferma
2 minute de citit

Incredibil: doar 3% dintre operatorii agricoli sunt fiscalizaţi!

Gheorghe Seculici Incredibil: doar 3% dintre operatorii agricoli sunt fiscalizaţi!Declaraţia aparţine lui Gheorghe Seculici, directorul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Judeţului Arad, care a dorit să evidenţieze de asemenea faptul că ţara noastră stă prost şi la capitorul venituri realizate de sectorul agricol.

„La nivelul României există peste 796.000 de societăţi comerciale înregistrate cu activitate în domeniul agricol, incluzând aici şi întreprinderile individuale şi PFA-urile. Acest număr reprezintă 32% din totalul raportat pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Dintre societăţile româneşti înregistrate oficial, însă, doar 26.000 prezintă anual un bilanţ contabil”, a semnalat fostul vice-premier, cu ocazia evenimentului Timişoara Food Summit.

Olanda ne dă clasă

Din punct de vedere al producţiei, precizează Seculici, toate societăţile româneşti cu profil agricol generează un venit de numai 3,3 procente din totalul blocului comunitar! Ceea ce reprezintă o discrepanţă foarte mare, în opinia sa, în condiţiile în care „Olanda, o ţară care deţine circa 0,53% din numărul societăţilor agricole ale Uniunii are o producţie agricolă estimată la 6,3% din totalul UE”.

Potrivit Institului Naţional de Statistică (INS), valoarea producţiei ramurii agricole în anul 2022, în preţuri curente, a fost de 109,567 miliarde de lei, producţia vegetală având ponderea cea mai mare (65,6%) în structura valorii producţiei agricole, în scădere faţă de anul anterior cu 5,6 puncte procentuale.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →