În vest, fermierii renunţă la plug! - Revista Ferma
2 minute de citit

În vest, fermierii renunţă la plug!

Dan Herţeg a adoptat în ultimii ani metode noi de agrotehnică, pentru a ţine sub control seceta şi arşiţa, din cauza cărora a avut de suferit înclusiv anul acesta, încercând astfel să limiteze cât mai mult pierderile de recoltă. „Am încercat să eliminăm din ce în ce mai mult plugul. Îl mai folosim la culturile de primăvară„, ne-a mărturisit fermierul arădean.

Dan_Herteg-utilaje-02_bÎn opinia sa, cea mai mare provocare pentru viitor în agricultură va fi păstrarea apei în sol, prin măsuri de agrotehnică. „E de preferat să lucrezi terenul în mod superficial, întorcând brazda la 20-25 cm. Un teren curat de buruieni, fertilizat cum trebuie te poate scăpa de multe bătăi de cap. E foarte important ca după recoltat să faci o trecere ca să închizi brazda. Să închizi porii solului, să nu laşi să se evapore apa. Noi facem asta prin scarificare”, susţine administratorul societăţii Agro Raluca, din localitatea Semlac.

Lipsa de precipitaţii este marea problemă cu care se confruntă acesta. „Ne trezim că plouă o dată 30 de litri şi apoi o lună-două nu avem nici un litru de apă. Iar acum zece ani aveam o dispersie mult mai bună a precipitaţiilor pe tot parcursul sezonului. Precipitaţiile erau mai dese şi nu lăsa pământul să se încingă atât de tare. Vă daţi seama ce stres este pe plante”, ne spunea recent Dan Herţeg.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →