HARTĂ: Câte TERENURI APIA au CADASTRUL finalizat! Bani APIA pe hectar în acest an! - Revista Ferma
3 minute de citit

HARTĂ: Câte TERENURI APIA au CADASTRUL finalizat! Bani APIA pe hectar în acest an!

fermier teren APIA HARTĂ: Câte TERENURI APIA au CADASTRUL finalizat! Bani APIA pe hectar în acest an!
Credit foto: istockphoto.com/Zoran Zeremski

Câte terenuri APIA pentru care fermierii români primesc subvenții agricole au cadastrul finalizat! Potrivit datelor ANCPI, mai puțin de 7% din comunele din România au cadastrul finalizat până la această dată!

Din totalul de 3.181 UAT-uri din România, până la data de 31.05.2024 au fost finalizate lucrări de înregistrare sistematică în 251 UAT-uri (din care în 217 UAT-uri în integralitate și în 34 UAT-uri parțial), precum și în sectoare cadastrale, cu o suprafață totală de peste 5,67 milioane de hectare, potrivit datelor comunicate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) la finalul lunii mai.

Din cele 251 UAT-uri și sectoarele cadastrale finalizate, pentru 8 UAT-uri și 283 sectoare cadastrale, cu o suprafață de 52.200,17 hectare, ANCPI a cofinanțat lucrările de înregistrare sistematică contractate de către unitățile administrativ-teritoriale.

În anul 2024, au fost finalizate lucrări de înregistrare sistematică în 26 UAT-uri, precum și în sectoare cadastrale, cu o suprafață totală aferentă de 390.884,82 hectare.

LUCRĂRI DE CADASTRARU ÎN DERULARE

La data de 31 mai 2024 erau în derulare lucrări de înregistrare sistematică în 2.250 UAT-uri, cu o suprafață estimată de peste 6,31 milioane de hectare.

Potrivit datelor ANCPI, sunt în derulare lucrări de înregistrare sistematică cofinanțate de către ANCPI în 18 UAT-uri și în 752 sectoare cadastrale, cu o suprafață de 130.678,51 hectare.

cadastru terenuri apia HARTĂ: Câte TERENURI APIA au CADASTRUL finalizat! Bani APIA pe hectar în acest an!
Lucrări cadastru finalizate și în derulare. Foto: ANCPI

TERENURI APIA CU CADASTRU FINALIZAT

Terenuri APIA: Din suprafața totală de 9,54 milioane de hectare de terenuri agricole pentru care fermierii primesc bani APIA, până la finalul lunii mai 2024 au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară 7,7 milioane de hectare, ceea ce reprezintă 81% din suprafața APIA solicitată la plata subvențiilor.

BANI APIA PE HECTAR

Subvenția APIA pe hectar, adică PD-01 Sprijinul de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), pe care o primesc fermierii români pentru anul 2023 este de 97,5715 euro/ha.

La aceasta se adaugă:

  • Plata redistributivă PD-02 Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS) în valoare de 51,1365 euro/ha;
  • Plata pentru tinerii fermieri PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri – 60,2988;
  • PLata pentru înverzire: PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil –  73 euro/ha;
  • Sprijinul cuplat vegetal și Ajutorul Național Tranzitoriu (ANT) în sectorul vegetal:

SPRIJIN CUPLAT vegetal și zootehnic: Cuantum pe hectar și cap de animal! Cine ia mai mulți bani APIA!

Pentru anul de cerere 2024, termenul de depunere cereri APIA pentru subvenții a fost prelungit până pe 12 iunie:

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru subvențiile fermierilor! Termen depunere CERERI APIA prelungit!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →