Harghita și Covasna: Aproape 200 de tractoare și autocamioane sunt gata să iasă pe șosea! - Revista Ferma
2 minute de citit

Harghita și Covasna: Aproape 200 de tractoare și autocamioane sunt gata să iasă pe șosea!

Fermierii și transportatorii se pregătesc mâine de protest

PROTESTE harghita si covasna scaled Harghita și Covasna: Aproape 200 de tractoare și autocamioane sunt gata să iasă pe șosea!

HARGHITA  

Aproape 200 de tractoare și autocamioane sunt gata să iasă pe șosea!

„Vom ieși și noi să protestăm pentru scăderea accizei la motorină, plafonarea poliței de asigurare RCA, acordarea facilităților fiscale pe care le-am avut, reglementarea ITP la utilaje, acuma și pentru o balotieră trebuie să avem inspecția tehnică. De asemenea, concurența neloială a cerealelor din Ucraina, produse cu pesticide interzise în România, comercializate la prețuri mici, ne-a afectat serios la buzunar”, ne-a declarat Andreea Hegy, director executiv, Agro Com SIC Cooperativă Agricolă, Tușnad, Harghita.

Potrivit acesteia, mâine, coloanele de mașini, tractoare și utilaje agricole (și-au anunțat participarea   între 100 și 200 de mijoace de transport) vor mărșălui pe ruta Băile Tușnad spre Miercurea Ciuc.

COVASNA

Patru coloane de mașini și utilaje mărșăluiesc prin județ

De sâmbătă, au ieșit la proteste și fermierii din județul vecin. „Sunt patru coloane formate din aproape 100 de mijloace de transport și utilaje agricole care s-au întins pe DN 11, deplasându-se spre intersecția cu Brașov și Sf Gheorghe, dar și pe alte drumuri principale”, ne-a declarat Apor-Hunor Benedic, administrator Cooperativa Agricolă Râul Negru, comuna Cernat, Covasna,

Apoi a ținută să adauge: „Am ieșit în stradă, în primul rând, din solidaritate cu fermierii și transportatorii protestatari din țară, ne confruntăm cu aceleași probleme: produsele ucrainene care trec în țară fără niciun control, scăderea accizi la motorină și chiar costurile de producție foarte mari, în timp ce vindem la prețuri de mizerie!”  

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →