3 minute de citit

Grapa cu discuri Veloce – Maschio Gaspardo

Grapa Veloce este uşoară, fiind proiectată să lucreze la o adâncime cuprinsă între 5 şi 12 cm. Este disponibilă în variantele cu lăţimi de la 2 până la 7 metri, cu cadru fix sau pliabil şi poate să lucreze în agregat cu tractoare de 65-320 CP.

 Grapa cu discuri Veloce - Maschio Gaspardo1_b


Eficiență în orice condiții și la orice viteză de lucru

Discurile montate independent pe cadru, dispuse pe două rânduri orientate în direcţii opuse, sunt realizate din oţel aliat cu bor de înaltă rezistență, pentru a asigura o uzură redusă chiar şi pe solurile mai dure. Având o formă mai puțin convexă, acestea pătrund mai ușor în sol pentru aceeași putere absorbită.

Ele au diametrul de 520 mm şi se realizează în versiunile ”agresiv” sau mai puţin ”agresiv”, fiind alese în funcţie de tipul de sol. Distanța de 800 mm dintre rânduri asigură amestecarea optimă a solului, pentru o gestionare perfectă a resturilor vegetale în orice condiții de lucru. Discurile sunt prevăzute individual cu 4 amortizoare din cauciuc, tip “silent block”, care, împreună cu rulmenții SKF Agri Hub, asigură o fiabilitate imbatabilă și întreținere redusă. 

Suportul discului a fost proiectat pentru a asigura un flux optim al solului, în special la viteze mari de lucru. Forma ușor curbată îmbunătățește absorbția șocurilor pentru o stabilitate îmbunătățită.

 Grapa cu discuri Veloce - Maschio Gaspardo2_b


Întreținere redusă

Butucii fiecărui disc se rotesc pe rulmenți speciali cu două rânduri de bile orientate unul spre celălalt. Rulmentul este protejat împotriva pătrunderii prafului, noroiului și murdăriei printr-o etanșare specială. Butucul a fost proiectat pentru a oferi performanțe optime, împreună cu o întreținere redusă. În acest caz nu este nevoie ca discurile să fie unse la intervale regulate!

 

Uniformitate pe toată lățimea de lucru

Deoarece lucrează în câmp, modelul Veloce pliabil își menține lateralele deschise și rigide, pentru a permite o cultivare uniformă pe toată lățimea de lucru. Deflectoarele limitatoare generoase previn formarea crestelor la marginile zonei de cultivat și au poziție fixă și flotantă. Roțile de adâncime din față sunt, de asemenea, disponibile ca dotare opțională, pentru a stabiliza și a susține lateralele.

Grapa Veloce oferă o productivitate ridicată și un consum redus, având în vedere viteza de lucru ridicată (15 km/h).

 Grapa cu discuri Veloce - Maschio Gaspardo3_b


Gamă largă de tăvălugi

Velocelucrează în agregat cu o gamă largă de tăvălugi posteriori, ceea ce asigură o nivelare perfectă a solului pentru un pat germinativ uniform. Pe lângă reglarea adâncimii de lucru cu ajutorul tiranţilor mecanici, tăvălugul posterior poate fi dotat la cerere cu un sistem hidraulic de reglare, care poate fi controlat din cabina tractorului. 

De asemenea, grapa Veloce poate fi dotată în partea frontală cu un tăvălug lamelar extrem de util pentru gestionarea resturilor vegetale.

 

un articol de

SORIN-TIBERIU BUNGESCU

USAMVB Timișoara

mai multe pe această temă www.maschio.com

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →