GIURGIU: 10 incendii în 8 localităţi au distrus 30 ha cultură de porumb şi vegetaţie uscată - Revista Ferma
2 minute de citit

GIURGIU: 10 incendii în 8 localităţi au distrus 30 ha cultură de porumb şi vegetaţie uscată

Foc in camp teren agricol GIURGIU: 10 incendii în 8 localităţi au distrus 30 ha cultură de porumb şi vegetaţie uscată

Pompierii giurgiuveni au avut de lucru, vineri 18 august a.c. fiind solicitaţi să intervină cu autospeciale şi o cisternă cu apă la stingerea a zece incendii produse în opt localităţi din judeţul Giurgiu.

Cauza stabilită a fost focul aprins în spaţii deschise.

O suprafaţă totală de peste 30 de hectare de cultură de porumb, mirişte de grâu, vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş a ars în ultimele 24 de ore, potrivit Agerpres.

„Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, aceştia au intervenit pentru stingerea a zece incendii, la Ogrezeni unde a ars cantitatea de cinci tone de lemne de foc, la Ghizdaru unde a ars o suprafaţă de 1,5 hectare de mirişte de grâu, lăstăriş şi mărăciniş, la Buturugeni unde a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ şase mii de metri pătraţi, la Daia unde au ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă totală de aproximativ 20 de hectare şi o cultură de porumb pe o suprafaţă de un hectar, la Mihăileşti a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare, la Letca Nouă a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare şi la Bolintin Vale unde a ars vegetaţie uscată, pe o suprafaţă de 550 de metri pătraţi. Şi la Câmpurelu pompierii au mai intervenit pentru stingerea unui incendiu la un solar, incendiu produs din cauza unui scurtcircuit’, se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, de ISU Giurgiu.

De asemenea, pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, Staţiei Colibaşi, Detaşamentului Giurgiu, staţiei Mihăileşti au intervenit pentru stingerea incendiilor cu nouă autospeciale de stingere şi o cisternă.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →