Astfel, producătorii agricoli pot accesa, prin intermediul acestor noi produse, fonduri pentru finanţarea diverselor maşini şi echipamente agricole, cum ar fi: tractoare, semănători sau combine de recoltat cereale.
Fondurile pentru acestea pot fi accesate în două moduri: fie se finanţează fiecare echipament, în baza unui contract de leasing standard, fie se acordă o limită de finanţare, în funcţie de bugetul de investiţii al companiei (limită care este aprobată o singură dată pe parcursul unui an).
În plus, Garanti a luat în considerare sezonalitatea sectorului agricol, care înregistrează o activitate redusă la începutul anului, oferindu-le clienţilor o perioadă de graţie totală de 3 luni (din ianuarie până în martie), în fiecare an al perioadei de finanţare.
Modalitatea de finanţare este simplă, flexibilă şi rapidă, specializată pentru domeniul agricol, produsul oferind clienţilor avantajul de a obţine finanţarea în doar două zile de la depunerea dosarului complet.
Produsele Garanti Leasing sunt adresate atât companiilor mari, cât şi celor care deţin ferme de mici dimensiuni.
Persoanelor care deţin ferme agricole de mici dimensiuni, Garanti le oferă analiza afacerii şi soluţii financiare personalizate, luând în considerare posibilităţile reale de rambursare. Pentru aceste ferme, există un produs cu rate flexibile, în funcţie de sezonalitatea business-ului (de exemplu, pentru cultivatorii de cereale, produsul permite doar două rate – în august şi în noiembrie).
În ceea ce priveşte dobânda, aceasta nu este standard, ci se stabileşte în funcţie de performanţa financiară a clientului şi de istoricul acestuia cu Garanti Leasing.
Subsidiară a Grupului Garanti şi cu o tradiţie de peste 12 ani pe piaţa de leasing din România, Garanti Leasing va continua ofensiva în sectorul agricol, prin lansarea în viitorul apropiat a finanţărilor UE prin Măsura 121 – „Modernizarea exploataţiilor agricole” sau Măsura 123 – „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere”.