3 minute de citit

Găini crescute nemţeşte şi ouă care se vând singure!

Ceea ce părea a fi un hobby, în urmă cu un an, a devenit o frumuseţe de afacere. În 2021, când am fost pentru prima dată în ferma Mögele, pe lângă cele o sută de vaci erau prin curte şi vreo 50 de găini ouătoare.

Fiul cel mic al lui Stefan Mögele, Stefan Jr., în vârstă de doar 13 ani, le creştea împreună cu sora lui Karolina într-un adăpost mobil aflat pe pajiştea din faţa depozitului pentru furaje.

gainile mogele 2_b 

200 DE GĂINI ÎNTR-UN AN!

Ce surpriză frumoasă am avut însă anul acesta, când am revenit la ei acasă şi am găsit un adăpost nou-nouţ pentru găini, construit de familie dintr-o remorcă veche, izolat şi perfect amenajat pentru ouat şi înnoptat.

Împrejmuite cu un gard de funie în imediata apropiere erau nu mai puţin de 200 de găini albe şi roşii. „Ce poate să însemne asta?”, l-am întrebat pe Stefan Jr.. „Că ne plac foarte mult găinile şi nu am putut să mai renunţăm la ele, ba chiar le-am înmulţit”, mi-a răspuns râzând.

oua ferma mogele_b 

OUĂLE, PROMOVATE PE INSTAGRAM

Cei doi copii recoltează de la găini 100 de ouă pe zi şi le vând în faţa casei, într-un stand amenajat cu frigider. Nu stă nimeni la vânzare, oamenii care trec pe acolo se opresc, iau cartonul cu ouă şi lasă banii în cutie.

De altfel, acesta este un sistem de vânzare destul de des întâlnit în Germania. Practic, produsul se vinde singur. Dar nu doar atât. Pentru a avea vânzări constante, cei doi copii – Stefan şi Karolina – se preocupă de promovarea produselor lor pe Instagram şi investesc în procesarea şi în imaginea produsului.

gainile mogele 1_b 

VIITORUL ESTE AL LOR!

Deocamdată, nu vor să mai crească numărul de găini din fermă. Dar aşa spuneau şi anul trecut şi de la 50, acum numărăm 200 de păsări! Nu m-ar mira ca anul viitor să vorbim despre cu totul alte cifre… cine ştie?

Cei doi mici fermieri sunt un exemplu de implicare, voinţă şi pasiune, aşa cum sunt, cu siguranţă, şi mulţi dintre copiii fermierilor noştri. Curaj dragilor, viitorul este al vostru!

 karolina si stefan mogele_b

Ţinem legătura cu oamenii pe Instagram, unde eu postez constant imagini din fermă şi am personalizat şi ambalajele produselor noastre. Mai facem şi tăiţei din ouăle de la găinile noastre în colaborare cu o fabrică de paste.

KAROLINA MÖGELE

Crescătoare de găini

Waldberg, Germania

 

5 GENERAŢII DE FERMIERI!

Cum arată exploataţia unui fermier neamţ cu o lungă tradiţie în creşterea vacilor? Am fost în satul Waldberg, din Bavaria – Germania şi am văzut ferma lui Stefan Mögele. Click AICI şi citeşte reportajul!

 

 

un articol de

PAULA CIUPAG

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →