Gabriel Ilie: „Rezultate mulțumitoare la recoltat! Suntem bucuroși că AM SCĂPAT DE GRINDINĂ!” - Revista Ferma
3 minute de citit

Gabriel Ilie: „Rezultate mulțumitoare la recoltat! Suntem bucuroși că AM SCĂPAT DE GRINDINĂ!”

Gabriel Ilie fermier din judetul Timis Gabriel Ilie: „Rezultate mulțumitoare la recoltat! Suntem bucuroși că AM SCĂPAT DE GRINDINĂ!”

Gabriel Ilie, este un tânăr inginer agronom ale cărui rezultate sunt o frumoasă carte de vizită. Ne spune cu bucurie că are șansa de a lucra la societatea Giofral din Ianova, Remetea Mare, județul Timiș, o unitate agricolă de perspectivă, aflată în plin proces de dezvoltare.

Potrivit acestuia, în condițiile unui sezon agricol cu destule provocări, până la această dată, rezultatele sunt mulțumitoare.

CAMPANIA la grâu, aproape de FINAL

Acum, toate forțele sunt concentrate pentru strângerea, transportul și depozitarea grânelor din câmp.

„Trebuie să punem la adăpost recolta de grâu pentru că timpul nu mai are răbdare. Stăm bine, am înființat cultura pe o suprafață de aproape 680 de hectare, campania se derulează în parametri normali, mai avem de lucru câmp cam o săptămână.

Acționăm cu trei combine performante, mecanizatorii sunt pricepuți și își fac datoria cu responsabilitate. La acest moment, suntem mulțumiți de rezultatele obținute!”, a continuat Gabriel Ilie.

ORZOAICA pentru bere: PRODUCȚIE SCĂZUTĂ, CÂȘTIG LA CALITATE!

O cultură de succes este orzoaica pentru bere. „Am avut în structura de producție 235 de hectare și am recoltat undeva la peste 5 tone la hectar. Producția a fost un pic mai scăzută (anul acesta față de anul trecut), în schimb a avut parametri de calitate foarte buni”, a precizat fermierul.

RAPIȚA, recoltă SUB AȘTEPTĂRI 

În acest sezon, rapița a fost sub așteptări, în cea mai mare parte din cauza secetei.

„La rapiță, ca la toată lumea, producția a fost puțin mai slabă anul ăsta pentru că nu a beneficiat de cele mai bune condiții de vegetație. La cultura ecologică ne-am închis cu circa 1,7 tone la hectar. Am valorificat-o mai bine, deoarece noi avem fabrică de procesare care produce biodiesel și asigură plusvaloare!”, ne-a declarat tânărul bănățean.

Gabriel Ilie susține că la nivelul societății Giofral cheltuielile de producție sunt ceva mai mici, în comparație cu nivelul din anul precedent, ceea ce asigură premisele unei activotăți de câmp rentabile.

cultura de floarea soarelui la ferma Giofral din Timis Gabriel Ilie: „Rezultate mulțumitoare la recoltat! Suntem bucuroși că AM SCĂPAT DE GRINDINĂ!”

„Suntem bucuroși că AM SCĂPAT DE GRINDINĂ!”

Tânărul fermier este mândru de prășitoarele de primăvară.

„Culturile arată foarte bine, floarea soarelui promite foarte mult, porumbul arată excepțional la acest moment. La nivelul grupului, au fost înființate culturi de floarea soarelui pe 1.300 de hectare de floare și de porumb pe 500 ha.

Plantele s-au dezvoltat normal din punct de vedere vegetativ, nu au fost probleme deosebite de ordin fitosanitar, suntem bucuroși că am scăpat de grindină care a făcut ravagii în zonă și în țară”, a susținut Gabriel Ilie.

„PLOAIA LA COMANDĂ”, mai ceva ca… SFÂNTUL ILIE!

Tânărul fermier Gabriel Ilie așteaptă momentul în care va avea „ploaia la comandă!” ca și… Sfântul Ilie!

„Nu avem terenurile amenajate la irigat. Însă pregătim să depunem un proiect cu finanțare comunitară prin care să asigurăm apa pe o suprafață de 200 de hectare.

Sperăm ca de anul viitor să finalizam prima etapă a sistemului de irigații, astfel încât în câțiva ani să obținem recolte sigure și stabile pe terenurile fertile din zona bănățeană”, a concluzionat agronomul bănățean.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →