FURTUNA A FĂCUT RAVAGII. 50 de hectare de solarii distruse - Revista Ferma
2 minute de citit

FURTUNA A FĂCUT RAVAGII. 50 de hectare de solarii distruse

Legumicultorii din Matca şi-au văzut din nou solariile prăbuşite

solarii distruse matca 2023 FURTUNA A FĂCUT RAVAGII. 50 de hectare de solarii distrusePloaia torenţială, însoţită de căderi de grindină şi vântul extrem de puternic, cu viteze în rafale de peste 90 km pe oră, au făcut ravagii în comuna Matca.

Legumicultorii şi-au văzut solariile şi culturile distruse, mulţi dintre ei nemaiputând salva nimic din munca unui an întreg.

tir rasturnat matca FURTUNA A FĂCUT RAVAGII. 50 de hectare de solarii distruse

Fotografii cât 1.000 de cuvinte!

Fotografiile sunt extrem de sugestive; vijelia nu numai că a distrus structurile de rezistenţă ale solariilor şi a rupt foliile de învelire, prăbuşindu-le peste culturile de legume, dar a răsturnat şi mijloacele de transport marfă, a deteriorat stâlpii de electricitate şi acoperişurile caselor.

În faţa solarului distrus, familia Leca îşi plânge de milă cerând, deznădăjduită, ajutorul oamenilor să mai salveze ceva din cultura de ardei.

50 de hectare de solarii afectate de vremea extremă

“Iar s-a abătut urgia asupra comunei noastre! O ploaie, cu grindină, cu vijelie au produs serioase stricăciuni pe sudul localităţii noastre, distrugând tot ce a întâlnit în cale. Noi am început să facem evaluările. Din 1.500 ha de solarii, până în 50 de hectare cu tomate, ardei, vinete, varză, castraveţi au fost afectate. Este de muncă cel puţin două săptămâni de acum încolo. Am trimis către Prefectură procesul verbal, oamenii aşteaptă să fie ajutaţi”, ne-a declarat Gheorghe Marin, primarul comunei Matca.

Şi în primăvară, căderile de zăpadă au făcut prăpăd în solariile din Matca.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →