Franz Jakoby - şi fermier, şi vânzător de utilaje: Ne confruntăm cu o invazie nemaiîntâlnită de şoareci - Revista Ferma
2 minute de citit

Franz Jakoby – şi fermier, şi vânzător de utilaje: Ne confruntăm cu o invazie nemaiîntâlnită de şoareci

Franz Jakoby 01 Franz Jakoby - şi fermier, şi vânzător de utilaje: Ne confruntăm cu o invazie nemaiîntâlnită de şoareciAmazone propune soluţii optime pentru reducerea costurilor în ferme. L-am abordat pe Franz Jakoby în dublă calitate: de fermier şi de vânzător de utilaje.

„Cultivăm 120 ha în Timiş, împărţind: pe jumătate culturi de toamnă: rapiţă, grâu şi orz, şi restul sunt prăşitoare de primăvară: floarea soarelui şi porumb. Problema este că mare parte din rapiţă va trebui întoarsă.”, ne-a declarat bănăţeanul.

Invazia şoarecilor!

Şi de parcă nu ar fi de ajuns. „Ne confruntăm cu o invazie nemaiîntâlnită de şoareci pentru controlul cărora facem cheltuieli să cumpărăm otravă. Chiar dacă se recomandă 10 kg/h, noi aplicăm doză dublă”, a continuat Franz Jakoby. Potrivit bănăţeanului, rozătoarele s-au înmulţit pentru că toamna a fost lungă şi secetoasă, solul se prelucrează cu puţin înainte de semănat şi au dispărut prădătorii.

Presiune pe costuri

Franz Jakoby este manager general Amazone România. El ştie că agricultorii trebuie să fie atenţi la cheltuieli, mai ales în contextul actual când presiunea pe costuri este… apăsată! „Amazone vine cu un concept menit să reducă costurile prin utilaje performante pentru fertilizare şi tratamente. Oferim distribuitoare de îngrăşăminte de precizie, reunind tehnologii moderne şi sisteme de management inteligente, precum ZA-TS, care optimizează împrăştierea în câmp a fertilizanţilor. De asemenea, avem soluţii tehnologice pentru maşinile de erbicidat ce potenţează calitatea lucrării şi economia de substanţe chimice”, susţine acesta. Franz Jakoby evidenţiază agregatele de pregătit şi semănat direct în mirişte cu ajutorul cărora se reduc substanţial cheltuielile la înfiinţarea culturilor. „Am în vedere maşinile de prelucrarea a solului printr-o singură trecere, prevăzute cu disc şi gheare, ce intră până la 25-35 cm în teren. De asemenea, mulţi fermieri din zone afectate de secetă solicită utilaje pentru tehnologia no till. Amazone oferă soluţii optime pentru orice lucrare agrotehnică, ce permit creşterea randamentului şi eficienţei producţiei agricole”, conchide Franz Jakoby.

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →