FRANŢA: Prognoze optimiste privind producţia de cereale - Revista Ferma
1 minut de citit

FRANŢA: Prognoze optimiste privind producţia de cereale

Agreste majorează estimările de recoltă la grâu, orz şi porumb

exporturi cereale 2 b FRANŢA: Prognoze optimiste privind producţia de cereale

În buletinul informativ de la începutul acestei luni, Departamentul de Statistică şi Prognoză al Ministerului Agriculturii francez (Agreste) şi-a crescut semnificativ estimările privind producţia de cereale ce va fi obţinută de producătorii agricoli din Hexagon în acest an.

Astfel, recolta de grâu moale a fost apreciată pozitiv cu aproape 600.000 tone, la 35,6 milioane tone, în creştere cu 2 milioane de tone, comparativ cu anul trecut, fiind şi cea mai mare producţie naţională înregistrată de la campania 2019/2020.

De asemenea, producţia de orz a fost majorată cu 220.000 tone (la 12,2 milioane tone, faţă de 11,4 milioane tone în 2022), în timp ce recolta de porumb boabe se anunţă a fi undeva la 10,9 milioane tone, faţă de 10,7 milioane tone înregistrată în cursul anului trecut.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →