Fermierii tulceni sunt mai optimişti decât anul trecut. Au dat startul recoltării grâului cu producţii mulţumitoare - Revista Ferma
2 minute de citit

Fermierii tulceni sunt mai optimişti decât anul trecut. Au dat startul recoltării grâului cu producţii mulţumitoare

tractor John Deere si combina New Holland la recoltat grau Fermierii tulceni sunt mai optimişti decât anul trecut. Au dat startul recoltării grâului cu producţii mulţumitoare

Deşi recoltatul grâului este abia la început, fermierii tulceni se arată optimişti. Până în momentul de faţă, strânsul recoltei s-a încheiat pe doar 12% din suprafaţa totală de grâu înfiinţată în judeţ, iar producţia medie este de 3.800 de kilograme la hectar.

„Este o producţie bună, în sensul în care ultimii ani au produs puţin haos în depozitele fermierilor. Noi sperăm ca preţul măcar să rămână aşa şi să nu mai scadă, cum am păţit anul trecut, pentru ca fermierul care a introdus input-uri bune să şi valorifice producţia la potenţial maxim”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directoarea Direcţiei Agricole Judeţene, Mirela Miller.

Gică Mergeani recoltează grâu în zona Frecăţei, comuna Nalban şi se bucură de producţii de peste 5 tone pe hectar. „Suntem la un nivel mulţumitor. Facem 5.500 de kilograme la hectar, iar recolta are indici de calitate foarte buni. Am avut noroc de două, trei ploi, de când s-a semănat grâul. „, a spus Gică Mergeani, pentru Agerpres.

Citeşte şi RECORD la GRÂU: 9.500 de kg la hectar în ferma lui Muscă. Cât este media pe judeţ?

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →