Fermierii polonezi continuă ”asaltul” asupra cerealelor ucrainene. 160 de tone au fost oprite din tranzit! - Revista Ferma
2 minute de citit

Fermierii polonezi continuă ”asaltul” asupra cerealelor ucrainene. 160 de tone au fost oprite din tranzit!

proteste fermieri Polonia Fermierii polonezi continuă ”asaltul” asupra cerealelor ucrainene. 160 de tone au fost oprite din tranzit!
Credit foto @Oleksandr Kubrakov, agriland.ie

160 de tone de cereale ucrainene din 8 vagoane ale unui tren de marfă au fost împrăștiate în gara Kotomezh sâmbătă noaptea.

Marfa era în tranzit către portul Gdansk, ”pentru a fi trimisă în alte țări”, au declarat reprezentanți ai Ministerului Infrastructurii al Ucrainei, descriind acțiunea fermierilor polonezi drept „un nou act de vandalism”.

„Acesta este al patrulea caz de vandalism în gările poloneze”, a declarat ministrul pentru dezvoltare comunitară, dezvoltare teritorială și infrastructură, Oleksandr Kubrakov.

Anterior, rapița din trei camioane, care se afla în tranzit prin Polonia către Germania, a fost distrusă iar la începutul săptămânii trecute, protestatarii polonezi au vărsat alte cereale pe șinele de cale ferată.

În urma incidentului de aseară, ministrul Kubrakov a declarat că toate produsele agricole sunt transportate în vagoane sigilate și sunt în tranzit către „alte destinații”, titrează agriland.ie

În 24 februarie, zi care a marcat doi ani de la începutul invaziei Rusiei în Ucrainei, ministrul a spus că „Ucraina luptă și supraviețuiește, în parte, datorită cerealelor noastre”.

După ce a vorbit cu fermierii care protestează la graniță, ministrul polonez al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Czeslaw Siekierski a afirmat că „politizarea” acestor proteste este „periculoasă”.

„Încurajez fermierii să desfășoare un protest public, astfel încât să fie cât mai puțin împovărător posibil, altfel sprijinul public pentru protestele agricole se va reduce”, a spus ministrul.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →