Fermierii din vest continuă protestele! - Revista Ferma
2 minute de citit

Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 01 Fermierii din vest continuă protestele!Fermierii din Timiş şi Arad au fost printre primii care au ieşit să protesteze. Încă de vineri au apărut coloane de tractoare pe centura Timişoarei şi a Lugojului. Nădlăcanii au fost printre cel mai bine organizaţi.

Privit din afară, acest demers a părut cumva haotic, deşi au existat câteva persoane care şi-au asumat rolul de lideri, aşa cum a fost şi Cosmin Micu din judeţul Arad. Mulţi s-au întrebat unde sunt marii fermieri, deşi printre manifestanţi s-au numărat şi reprezentanţi ai unor societăţi care lucrează mii de hectare de teren agricol.

A existat şi multă dezinformare. Chiar astăzi au apărut semnale că poliţiştii sancţionează contravenţional pe acei şoferi care conduc vehicule cu numere galbene pe drumurile publice. În realitate, nu există nici un fel de referire în lege care să stabilească o limită teritorială privind deplasarea tractoarelor, chiar dacă sunt totuşi specificate anumite locuri în care este interzis accesul acestor vehicule lente – cum ar fi autostrada!

Autorităţile s-au mobilizat şi ele!

În mod paradoxal, prezenţa la Timişoara a preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, nu a creat atât de multe restricţii privind traficul camioanelor şi a maşinilor agricole aşa cum s-a întâmplat, de pildă, astăzi. E posibil ca şi autorităţile locale să se fi organizat altfel decât au făcut-o în weekend.

Partea bună este că în cele din urmă o delegaţie a fermierilor a reuşit să discute cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene. Intenţia a fost de a obţine o autorizaţie de protest oficială, pe care din câte am înţeles numai Primăria Timişoara o poate oferi. Aşadar, intenţia este de a continua acest protest în speranţa că şi susţinerea va fi mai puternică.

protest fermieri timis 02 Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 03 Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 04 Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 05 Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 06 Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 07 Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 08 Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 09 Fermierii din vest continuă protestele!

protest fermieri timis 10 1 Fermierii din vest continuă protestele!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →