
Peștele este o marfă alimentară cu care județul Botoșani cucerește România.
”Cea mai importantă zonă de acvacultură a României este regiunea Nord-Est, care produce în jur de 35 la sută din producția națională, urmată de zona de sud, unde sunt ferme vechi”, a declarat Cătălin Platon, președintele ROMFISH România, Asociația fermierilor piscicoli din România, pentru Euronews.
Una dintre ferme se află în satul Hudești, are 300 de hectare de luciu de apă și produce anual în jur de 1.200 de tone de pește. Unitatea aparține inginerului piscicol, Diadem Atodiresei, cel mai mare producător de pește din țară.
Atodiresei declară că producția constă, cu precădere, în specii aduse din China, după 1968: cosaș, novac, sânger, dar și în specii răpitoare autohtone: somn, șalău, știucă.
Un alt piscicultor este Gheorghe Nistor, a cărui fermă piscicolă se află în localitatea Drăcșani și are o suprafață de 550 de ha. Producția medie anuală este de 400 de tone.
România produce anual, în jur de 10.500 de tone de pește.
Citește articolul integral pe Euronews.