Fermă de reproducție suine de 5.000 de capete, în construcție, la Semlac - Revista Ferma
2 minute de citit

Fermă de reproducție suine de 5.000 de capete, în construcție, la Semlac

Fermă de reproducție suine de 5.000 de capete, în construcție, la Semlac
Fermă de reproducție suine de 5.000 de capete, în construcție, la Semlac

Una dintre cele mai mari ferme de reproducţie suine din Europa, cu o capacitate de 5.000 de capete, este construită cu 20 de milioane de euro în Semlac, urmând ca veniturile anuale din taxe şi impozite ale comunei să crească cu 25% în urma acestei investiţii private care este cea mai mare din ultimii 30 de ani în zonă.

Primarul comunei Semlac, din județul Arad, Letiţia Stoian, a declarat ieri, 22 Februarie 2024, pentru AGERPRES, că patru hale din şase au fost deja ridicate în ultimele două luni, iar complexul zootehnic va fi deschis la finalul lunii august.

Conform sursei citate, investiţia se derulează pe un teren privat de 14 hectare, din care 23.000 de metri pătraţi reprezintă construcţiile. Vor fi create 30 de locuri de muncă în primă etapă, însă complexul zootehnic ar urma să fie extins în următorii ani.

„Este o investiţie 100% românească, a unei companii din Timiş. Va fi una dintre cele mai mari ferme de reproducţie suine din Europa şi cu cele mai noi tehnologii existente la ora actuală, conform discuţiilor pe care le-am avut cu investitorii. În primă fază vor fi şase hale, însă complexul va fi extins. Se va produce material genetic propriu, iar produsul final vor fi purceii de până la 25 de kilograme, care vor merge apoi în alte ferme de creştere ale partenerilor”, a declarat primarul.

Letiţia Stoian a spus că investitorii vor realiza şi lucrări de infrastructură în zonă, cum ar fi drumuri şi o reţea de canalizare proprie.

„Este important de adăugat că dejecţiile vor fi folosite ca îngrăşământ agricol, ceea ce va fi de mare ajutor pentru fermierii din zona noastră”, a spus primarul.

Veniturile la bugetul local vor creşte cu 25% în urma taxelor şi impozitelor care vor fi plătite anuale de complexul zootehnic, calculate la aproximativ 500.000 de lei.

Conform administraţiei locale, aceasta este cea mai mare investiţie privată în comună din ultimele trei decenii.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →