3 minute de citit

Ferma de familie are viitor. Iată micii fermieri ai României!

un articol de
PAULA CIUPAG

 

ELENA ROŞU

 

Elena Rosu 1_b

La numai 10 ani, Elena visează să devină medic veterinar, dar şi să aibă propria fermă. Cum se vede peste câţiva ani? “Îmi place să dau mâncare animalelor, să le fac curăţenie în grajd, să le îngrijesc când sunt bolnave… Vreau să fac liceul agricol şi apoi facultatea de medicină veterinară şi să lucrez în ferma mea, una mare, cu vaci şi cai”, spune micuţa Elena, din Orăştie, judeţul Hunedoara.
Ferma familiei Roşu numără 30 de văcuţe Bălţate, iubite şi foarte bine îngrijite.

 

RĂZVAN TIMOFTE

 

2 Razvan Timofte_b

Pe Răzvan l-am cunoscut în numărul trecut al revistei Ferma. Micuţul are propria Ogradă, din care iese doar pentru a face livrări de produse împreună cu mama lui sau pentru grădiniţă. Acum însă iese şi în… online. 30 de vaci, 20 de porci, 40 de oi, 300 de găini, o broască ţestoasă şi un câine, dar şi o grădină de legume într-o altă localitate sunt mândria lui. „Sunt din ograda mea”, spune micuţul fiecărui cumpărător care le preia comanda de produse, plasată pe Facebook sau telefonic.

 

PETRU RAREŞ PLATON

 

Petru Rares Platon 1 v2_b

Şi cu Petru Rareş, din comuna Băcăoani, judeţul Vaslui, ne-am întâlnit recent: în ediţia din luna septembrie a revistei Ferma a fost, alături de tatăl său, fermier de copertă.
Petru Rareş este un împătimit iubitor al tractoarelor şi al utilajelor agricole. La doar 9 ani mânuieşte cu iscusinţă tractorul şi spune că va prelua ferma familiei. „Îmi place mult să lucrez terenul cu tractorul şi să conduc combina. Eu sunt viitorul agriculturii!”, ne-a transmis micul fermier. Va duce mai departe tradiţia şi, cine ştie, poate va înmulţi cele 180 de hectare de teren agricol lucrate acum de tatăl său – Florin Platon.

 

CEZAR MĂLAN

 

5 Cezar Malan ok_b

Mezinul familiei Mălan, din Husasău de Criş, judeţul Bihor, are doar 6 ani, dar i-ar plăcea să fie “fermier ca tati, pentru că ar putea să conducă tractoare, să meargă la coasă, la adunat fânul… la toate muncile câmpului”. Şi acum, oricât ar fi de cald sau de frig, se furişează şi stă în tractor. “Deja ştie toţi taurii cu care însămânţăm şi este o mare bucurie când vine la noi în fermă medicul care face însămânţările. M-aş bucura mult să aibă şi mai târziu aceeaşi dragoste pentru animale”, ne-a spus Radu Mălan, tatăl lui Cezar.

 

VICTOR MĂLAN

 

6 Victor Malan_b

Fratele mai mare al lui Cezar, la cei 8 anişori ai săi, spune că “a fi fermier este cea mai frumoasă muncă!” Îi plac foarte mult animalele, să hrănească viţeii mici şi, în general, viaţa în natură. Cele 42 de vaci ale familiei Mălan sunt pe mâini bune, cei doi fraţi au cu siguranţă interesul de a duce mai departe tradiţia creşterii vacilor.

4 Victor si Cezar Malan_b

Ca ei mai sunt mulţi. Copii frumoşi ai fermierilor români care-şi doresc un viitor in ferma proprie, pe care îi susţinem şi îi încurajăm să continue ceea ce părinţi lor au început cu atâta trudă şi speranţă!

micii fermieri_b

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →