2 minute de citit

FENDT, printre premianţii AGRITECHNICA 2022

Fendt-Agritechnica-2022-1_bPrin aspirarea automată a prafului, Fendt a reuşit să rezolve o problemă destul de serioasă cu care se confruntă uneori fermierii, în special în mediile de lucru uscate, predispuse la formarea particulelor de praf. După cum se ştie, curăţarea manuală a filtrului de aer este o operaţiune consumatoare de timp şi poate genera erori. Fără a mai pune la socoteală eventuala perioadă de nefuncţionare a tractorului şi riscul de creştere a consumului de combustibil din cauza filtrelor de aer murdare.

Constructorul german a dezvoltat o soluţie care măsoară gradul de contaminare a filtrului de aer în timpul utilizării, curăţându-l automat dacă este necesar. Praful depus este eliberat prin două impulsuri puternice de presiune şi este aspirat din carcasă cu presiune negativă. Această presiune negativă este creată în faţa ventilatorului de aer de răcire acţionat hidrostatic, a cărui viteză este mărită pentru scurt timp, iar impulsul de presiune provine dintr-un rezervor separat de aer comprimat umplut cu 12 bari de la compresor. Intervalele de curăţare automată sunt declanşate de îndată ce presiunea negativă din sistemul de admisie scade sub o valoare limită din cauza murdăriei crescute. Sistemul funcţionează în toate condiţiile, chiar şi la sarcină maximă.

Fendt-Agritechnica-2022-2_bOperatorul este notificat despre procesul de curăţare (care durează circa 30 de secunde) printr-o fereastră pop-up de pe terminal, astfel încât el poate alege activarea manuală sau complet automată. Filtrul are o durată de viaţă de aproximativ doi ani iar acest sistem necesită un cartuş de filtru special dezvoltat. Sistemul este deja disponibil pentru tractoarele Fendt din gama 900 şi 1000 Vario.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →