FENDT 800 VARIO - Superior până la ultimul detaliu - Revista Ferma
5 minute de citit

FENDT 800 VARIO – Superior până la ultimul detaliu

FENDT 800 Vario_b

Seria de tractoare specializate Fendt 800 Vario include patru modele (Fendt 822 Vario, Fendt 824 Vario, Fendt 826 Vario, Fendt 828 Vario) cu puteri ale tractoarelor din această serie cuprinse între 226 CP și 287 CP (conf. ECE R120). Toate modelele sunt disponibile în versiunile Power, PowerPlus, Profi și ProfiPlus. Vârful de gamă, Fendt 828 Vario, atinge un maxim de 287 CP.

 

PRIN CE SE REMARCĂ FENDT 800 VARIO?

1. Sistem de reglare a presiunii în anvelope Fendt VarioGrip încorporat

Reducerea consumului combustibilului, creșterea puterii de tracțiune, manevrarea stabilă, toate acestea pot fi optimizate datorită integrării sistemului VarioGrip de reglare a presiunii. Sistemul adaptează presiunea în anvelope de la 0,6 la 2,5 bari în cel mai scurt timp, chiar şi în timpul deplasării.

Conform testelor, ”presiunea ideală în anvelope contribuie la economisirea de combustibil cu până la 8% și creșterea zonei de acoperire cu până la 8%. Puterea de tracțiune poate fi mărită, de asemenea, cu până la 10%”, conform unui studiu al Universității de Științe Aplicate în Agricultură, Westphalia de Sud, Soest.

2. Greutate redusă cu sarcină utilă ridicată

Utilizată, în principal, pentru lucrări agricole, și, de asemenea, pentru lucrări de transport sau specializate (construcții, forestier etc.), seria Fendt 800 Vario are o greutate fără sarcină de numai 9,5 tone și o greutate totală admisă de până la 16 tone.

3. Eficiență sporită, consum redus de combustibil

Fendt este sinonim cu eficiența și consumul redus de combustibil, afirmație dovedită de fiecare dată în testele practice DLG PowerMix. Conform unuia dintre acestea, tractorul 828 Vario este unul dintre cele mai economice tractoare din clasa de mare putere care a fost vreodată testat, cu rezultatele sale pentru consumuri de 248 g/kWh motorină și 14,1 g/kWh AdBlue.

După prima lucrare cu 828, nu ne-a venit să credem! Consum de 3,5 litri la hectar, la discuit, după floarea soarelui! L-am tot resetat și apoi am sunat la Service, crezând că e o eroare de calculator! Ni s-a spus că e corect”,afirma în 2014 Viorel Marinaș, administrator VILCOM, Turnu Măgurele, jud. Teleorman, unul dintre clienții noștri importanți.

Fendt VARIO 8000 la lucru_b

4. Putere de tracțiune mare grație suspensiei cu autoreglare a nivelului punții față

Alinierea suspensiei punții față a tractorului Fendt 800 Vario a fost optimizată pentru lucrul în condiții grele. Acest lucru permite un transfer cu 7% mai mare al tracțiunii față de o punte fără suspensie, deoarece roțile se adaptează perfect la sol, ceea ce împiedică patinarea roților din cauza frecării insuficiente.

5. Dinamică și stabilitate la viteze mari

Motorul Deutz de 6 cilindri, prevăzut cu un sistem de injecție common rail și o capacitate cubică de 6,06 litri, îi asigură tractorului vigoarea și dinamica necesare. Performanța motorului permite reducerea turației nominale la 2.100 rpm, îmbunătățind eficiența consumului de combustibil și reducând nivelul de zgomot, pentru a crea un mediu de lucru plăcut.

Răcitorul intermediar dublu asigură o combustie mai eficientă a combustibilului și o performanță îmbunătățită. De asemenea, dotat cu sistem de purificare a gazelor eșapate (SCR), filtru de particule (CSF), recircularea gazelor și respectând norma de poluare Stage V, Vario 800 obține cel mai scăzut consum de combustibil și de AdBlue.

6. Soluții inteligente pentru agricultura de precizie

Tactoarele Fendt cu Varioterminal 10.4 și sistem VarioGuide cu receptoare NovAtel® sau Trimble® pot folosi ContourAssistant Fendt, funcție cu ajutorul căreia puteți înregistra diferitele segmente ale câmpului cu o singură cursă dus-întors, un mod rapid și simplu, prin a adăuga limitele parcelei.

Cu sistemul SectionControl complet automat pentru utilajele atașate compatibile ISOBUS puteți semăna, aplica îngrășământ sau erbicide fără suprapuneri, cu până la 36 de lățimi de secțiune. Acest lucru previne tratamentul dublu și zonele lucrate în afara limitelor câmpului, ceea ce are automat ca rezultat aplicarea economică a materialelor.

7. Sistem hidraulic imbatabil

Fendt 800 Vario oferă mai multe interfețe decât oricare alt tractor din clasa sa de performanță: șase supape electrohidraulice cu dublă acționare în spate plus două în față, sistem tip „Power Beyond”, conexiune ISOBUS și multe altele. În total, Fendt 800 Vario are peste 24 de racorduri, amplasate în mod practic atât în partea din față, cât și în partea din spate. Acestea asigură o mare varietate de operații și atașarea fără probleme a tuturor utilajelor – pentru a forma o echipă de lucru eficientă alcătuită din tractor și utilaj atașat.

Dispozitivul electrohidraulic de cuplare spate, cu o capacitate maximă de ridicare de 11.110 daN, asigură ridicarea la înălțime maximă, fără nicio problemă, chiar și a celui mai greu utilaj agricol atașat în spate, pentru această clasă de putere. O capacitate de ridicare maximă de până la 5.040 daN în față permite utilizarea de utilaje atașate grele.

un articol realizat de MEWI

mai multe pe această temă www.mewi.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →